להשתמש בכל המקרר והמזווה – בלי מאמץ
במקום להזמין אוכל תמיד אפשר להשתמש במצרכים הנמצאים בבית לארוחה טעימה. לפניכם כמה רעיונות למנות נפלאות ממצרכים שונים אשר נשארו מיותמים במקרר או במזווה.

כשרעבים הכי קל להתקשר לאחת ממסעדות המזון המהיר שבקרבת המגורים ולהזמין מנה מהתפריט או להזמין פיצה מהפיצרייה השכונתית. זהו פתרון פופולרי גם כשאין ממש מלאי מצרכים מגוון במקרר ובמזווה. למרות שזהו הפתרון הקל והמהיר ביותר, אין ספק שארוחה ביתית טעימה וטובה ממנו, וניתן להכין מגוון מנות נפלאות גם ממלאי מצרכים מוגבל או כזה שלא בהכרח "מקפיץ" לראש מנה מתבקשת. לפניכם כמה רעיונות למנות נפלאות ממצרכים שונים אשר נשארו מיותמים במקרר או במזווה.
מרקים מצוינים מירקות בודדים
עגבנייה אחת, שני תפוחי אדמה, גזר שכבר ראה ימים טובים יותר ואפילו כרובית שכבר החלה להתרכך, פעמים רבות אנחנו פותחים את המקרר ומגלים שאריות של ירקות שרוב הסיכויים שכבר לא יגיעו לצלחת שלנו. דווקא ירקות אלו עשויים להתאים במיוחד למגוון מרקים נפלאים שלא נדרשת להם פריכות או טריות.
מרק כתום למשל ניתן להכין ממגוון ירקות כתומים בודדים במקרר כגון: בטטה, גזר, דלעת או דלורית, ולהוסיף להם גם בצל, כרישה או קישוא יחיד. מהותו של המרק הוא במרקם הסמיך שלו, המתקבל כאשר טוחנים את כל הירקות יחד עם הנוזלים לאחר שהתבשלו. את המרק ניתן להגיש עם קרוטונים ביתיים משאריות הלחם או החלה שכבר החלו להתייבש ואף עם חופן גרעיני דלעת שנותר בשקית.
מרק דומה ניתן להכין עם ירקות ירוקים כגון קישוא, תרד וברוקולי או כל שילוב אחר בהתאם להפתעות הנמצאות במגירת הירקות במקרר.
פשטידות בלי חוקים
פשטידה היא אחת המנות שאין לה כמעט כללים וחוקים קבועים. כל עוד מערבבים יחד תערובת גבינות, ביצים וירקות שונים. את התערובת מתבלים היטב עם תבלינים בסיסיים וניתן להקפיץ את הטעמים עם מעט חריפות, יוצקים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור למשך 60-45 דקות, עד שהתערובת מתייצבת.
ניתן להכין פשטידה מתוקה או מלוחה בהתאם להעדפה האישית ולמצרכים הזמינים. אם חשקה נפשכם בבסיס בצקי תוכלו לשלב את הבלילה על בסיס של בצק עלים או בצק פריך. כמו כן, ניתן לשלב בה פסטה, אורז או קטניות כדי להעשיר את המרקם והטעם, לגוון בתבלינים ולהוסיף מרכיבים מפתיעים כגון תערובת גרעינים או חמוציות חמצמצות.
קציצות
עוד מנה מצוינת שניתן להכינה בעשרות דרכים שונות ולקבל מגוון טעמים מפתיעים היא הקציצה. זוהי אחת המנות הקלות והפשוטות להכנה והיא אינה מצריכה רשימה מדויקת של מצרכים. אפשר להכין קציצות משאריות בשר טחון או חזה עוף, אפשר להכין קציצות ירק מירקות בודדים שבמקרר ואפילו קציצות גבינות דומות מאוד ללטקס המוגש בחנוכה. את הקציצות ניתן להגיש לצד סלט טרי, אם נותרו ירקות במקרר, לבשל בתוך סיר של רוטב אדום או רוטב אהוב אחר, ואפילו לנשנש אותן כפי שהן – חמות מהמחבת. המנה המושלמת היא קציצות חמות בתוך לחמנייה מרוחה בחומוס ובמטבוחה פיקנטית.
ירקות צלויים בתנור
אם אתם מחפשים להכין מתכונים ב-10 דקות eמשאריות של ירקות, מנת ירקות צלויים בתנור היא המנה האולטימטיבית. היא דומה מעט לאנטיפסטי האיטלקי אך עשירה ומתובלת יותר.
להכנת הירקות ניתן להשתמש כמעט בכל ירק כגון: בטטה, תפוחי אדמה, גזר, קישוא, חציל, פטריות, כרובית, כרוב, בצל, עגבניות ואפילו לימון לאוהבי הטעם החמוץ. את הירקות מערבבים עם שמן זית ורוטב כלשהו שיש בבית כמו סויה ודבש, טריאקי וכדומה. היתרון הגדול של מנה זו הוא בגיוון שלה. ניתן להכין אותה בכל פעם מירקות מיותמים שונים ובשילוב תבלינים ורטבים אחר, וכך תתקבל בכל פעם מנה בטעם מפתיע.
כמו כן, כיוון שהיא כוללת כמה סוגי ירקות ורוטב עשיר, היא משביעה במיוחד וניתן להגישה לצד אורז לבן או פסטה ובכך להשקיט את הרעב. רשימת הקניות שעל המקרר או בטלפון הנייד תהיה לנצח מלאה במצרכים. תמיד יחסר משהו, תמיד נגמר משהו ותמיד רוצים לגוון, לשנות ולהגדיל את המבחר.
יחד עם זאת, יש מצרכים ופריטי מזון שנשארים בודדים ועזובים אם לא נעשה בהם שימוש. פריטים אלו, אם לא משתמשים בהם במנה זו או אחרת, לרוב ימצאו את עצמם בפח האשפה לאחר שפג תוקפם וסר חנם. הרעיונות הללו מעניקים חיים חדשים וטעמים מיוחדים לאותם מצרכים שנשארו אחרונים. ולעיתים, דווקא המנות האלו מפתיעות בטעמן והופכות לחלק בלתי נפרד מהתפריט הקבוע של בני המשפחה.
