ירקות וגבינות – השילוב המנצח

השילוב במטבח של ירקות וגבינות מעניק לעולם הקולינרי מגוון רחב של מתכונים ואפשרויות ומהווה בסיס רחב לתוכן והעומק שתחום זה מספק. עבור מטבחים רבים עולם הגבינות יחד עם חומרי הגלם מהשדה מהווים את כר הבסיס לעולם הקולינרי שלהם.

מאת: עורך השף הלבן
מתכונים עם ירקות וגבינה

המחשבה הראשונה שעולה אצלנו כנשאל מה ניתן להכין מחומרי גלם אלו תהיה כמובן הפשטידה. הפשטידה מהווה שם כולל למאפים העשויים בלילה עם תוספות. רוב הפשטידות אותם אנו מכירים במטבח הישראלי והים תיכוני כוללות בתוכן שילוב נהדר של גבינות וירקות. חלק מהפשטידות יכולות להיות מוגשות כמנה עיקרית ואחרות כתוספות למנות אחרות או כמנות פתיחה.

הפשטידות מגיעות במספר תצורות ושמות וזאת על פי התרבות והמטבח ממנו הגיע. אצל האיטלקים הפשטידה באה לידי ביטוי כלזניה. זו מהווה מנה עיקרית לרוב וניתן לשלב בה מיני גבינות איטלקיות וירקות ירוקים. במדינות הבלקן לובשת הפשטידה צורה של מוסקה ולשם לצד הגבינות מתלווה לו החציל, במטבח החרדי היא מגיעה כקוגל, בארה"ב כפאי ובשנים האחרונות קיבלה גם שם מחמיא יותר –  קיש. הקיש מגיע בצורה עגולה ומקורו בחבל לורן שבצרפת.

מתכונים נוספים בהם שילוב רחב של גבינות וירקות הם הסלטים. גם כאן ניתן לפגוש כמעט בכל מטבח סלטים המאופיינים בגבינות איכותיות לצד ירקות טריים. מדובר בסלטים שיש בהם להיות כמנות עיקריות בפני עצמן לבטח אם משולבים בהן גבינות כבדות לצד תוספות דוגמת דגים נאים, ביצה קשה וממרחים.

אלמנט שיתופי נוסף לשניים מקבל ביטוי כמובן בפיצות הרבות. על משטחי הגבינה ניתן להוסיף כיום מגוון רחב של ירקות המעניקות לפיצות ייחודיות ומגוון רחב. בשנים האחרונות נוספו לפיצות עלים ירוקים דוגמת הארוגולה והרוקט, בטטה וחתיכות ארטישוק.

מדובר באחת הפשטידות היותר קלאסיות שיש, אשר הכנתן פשוטה וקלה. מדובר במתכון שמתאים גם לצמחונים ומהווה מזון מנחם נהדר לימי החורף וזאת לצד כוס יין אדום המלווה את הטעמים של הפשטידה.
אחד מהיתרונות הנהדרים של הפשטידה היא ביכולת לשלב בה מספר גבינות גם מאלו הפשוטות ביותר אשר נמצאות אצלנו באותו רגע בהישג יד – בין אם גבינת קוטג', גבינה צהובה או גבינה בולגרית מפוררת.
לרוב פשטידות יהיו בעלות מתכון קל להכנה כאשר ניתן ליהנות מהן כמספר ימים ואף ניתן להגישן כמנות קרות. הן גם מתאימות  להיות חלק מארוחת ערב קלילה וכזו שילדים ייהנו ממנו גם כן. עשינו לכם חשק? למתכון פשטידת בצל לחצו כאן

מדובר בשילוב נהדר של ירקות וגבינה שאנו פחות צורכים ביומיום אך השילוב ביניהם יוצר מאפה יוצא דופן שיכול להשתלב נהדר בארוחת בראנץ' יחד עם תוספת נהדרת של סלט ירוק וטרי.
הכרישה הינה סוג של בצל גבוה הנקראת גם לוף או פראסה. מדובר על ירק בריא שבעבר שימש רבים ברפואה העממית בכל הנוגע למניעת כאבי בטן ומחושים וביכולת להטיב ולהגן על הגרון ומיתרי הקול. הכרישה  שמגיעה מהמשפחה הרחבה של ירקות שומיים מהווה כיום מקור נהדר וטבעי להפחתה של הכולסטרול בגוף ומסייעת לאלו הסובלים מבעיות רפואיות שונות כגון: סכרת, מחלות לב, לחץ דם ועוד.
גבינת העיזים נחשבת למוצר הבריא יותר ממוצרי החלב והגבינות של הבקר. הדבר בא לידי ביטוי בכך שמדובר בגבינה המכילה פחות לקטוז ממוצרי פרה רבים. בכך היא מאפשרת לאלו הרגישים ללקטוז ליהנות ממאפים הכוללים גבינה זו. מעבר לכך, בחלב העיזים קיים ריכוז גבוה יותר של כלור המביא לנטרול של חיידקים, בעל יכולת להביא לריפוי פצעים בחלל הפה ולסייע בקטילת וירוסים בגוף.

השילוב בין הזוקיני לגבינה הבולגרית המאוד פופולרית בישראל, הוליד מספר רחב של מתכונים, כשמעבר לשילוב הנהדר של סלט בריא המשלב בין השניים, ניתן למצוא ברשת האינטרנט מתכונים נוספים דוגמת לביבות, פשטידה וגלילות זוקיני עם בולגרית בתנור.
הזוקיני עצמו מהווה טרנד כבר מספר שנים והוא הפך למועדף במטבחים רבים כחומר גלם לעומת הקישוא הרגיל והבהיר יותר. זן הזוקיני פותח לפני פחות מ-150 שנה באיטליה וטעמו מרגיש מעט מוצק יותר מטעם הקישור הרגיל. האיטלקים רואים בזן זה כמועדף עליהם ומטבחים רבים במדינה אף עושים שימוש בפרחיו.

מתכונים עם ירקות וגבינה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.