חוגגים חנוכה עם המשפחה? כך תשדרגו את השולחן שלכם
חג החנוכה בפתח ואתם כבר מתכננים באיזה יום תזמינו את המשפחה להדלקת נרות חגיגית. במעמד הזה בוודאי יגיעו ההורים, האחים וגם האחיינים שלכם. כדי שלכולם יהיה משהו טעים לנשנש, נמליץ לכם על כמה מאכלים שתוכלו להכין ולהגיש לשולחן.

השולחן
כשאתם מזמינים אליכם כמות גדולה של אנשים מומלץ להגיש את האוכל בסגנון של בופה, כך שכל אחד יוכל לבוא ולאכול מה שהוא רוצה. אם אתם כמות שאינה גדולה תוכלו לערוך את השולחן ולהזמין אותם לשבת סביבו בנעימים.
מה מגישים?
לביבות
כיוון שבכל זאת מדובר בחג החנוכה חשוב לשמור זיקה לחג ולמסורת ולכן נמליץ לכם להכין לביבות תפוחי אדמה. תוכלו לטגן אותן או לאפות אותם, אם אתם לא רוצים שיהיה הרבה שמן בלביבה. תוכלו להגיש את הלביבות עם שמנת חמוצה, מגוון של גבינות קשות ורכות כמו גבינת שמנת שום שמיר, או לאבנה עם שמן זית או קוביות של בולגרית ופרוסות של קשקבל.
בנוסף, תוכלו לשדרג את הלביבות ולהכין גם לביבות של ירק כמו בטטה, כרשה וכרובית, זוקיני וגבינות וגם להכין לביבות פולנטה טעימות, כך שהשולחן שלכם יהיה עשיר במגוון רחב של לביבות וטעמים שונים.
מרק
בערב חורפי וסגריר כמו שבדרך כלל יש בחג החנוכה, תוכלו להתחיל את הארוחה שלכם עם קערת מרק חם. תוכלו להכין מרק ירקות עם שקדי מרק, מרק אפונה עשיר וריחני, מרק כתום של בטטה ושמנת לקבלת טעמים מתקתקים ועוד מגוון רחב של מרקים. השתדלו להשאיר את המרק קליל ככל הניתן כי יש עוד הרבה מנות בדרך.
סלטים
אין שולחן מושלם אם אין עליו סלטים. תוכלו להגיש סלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרט הדרים, תוכלו להגיש סלט ירקות קצוץ ולהוסיף אליו גרעיני תירס, לבבות דקל וטבעות של זיתים ירוקים. תוכלו להגיש סלט חצילים במיונז, סלט מטבוחה חריפה, סלט אבוקדו וגם סלט ביצים, חומוס וטחינה, שכולם ישתלבו נהדר לצד הלביבות המטוגנות שהגשתם. כמובן שתוכלו להגיש עוד מבחר רחב של סלטים וליהנות מהם עד תום.
דגים
עוד הצעה נהדרת שתוכלו להגיש לשולחן שלכם היא דגים. תוכלו להכין דג טרטר כבוש עם הרבה בצל וכוסברה, מלח, לימון ושמן זית מוגש על טוסטונים קטנים. לחילופין תוכלו להכין דג סלמון בתנור בגרסתו הפשוטה ביותר כדי לא ליצור עומס של טעמים בשולחן. קצת שמן זין עם תימין ומלח או שמן זית עם ממרח פסטו ושום ויש לכם דג סלמון נהדר וריחני שישלב בהרמוניה מושלמת בשולחן.
קינוחים
שולחן חג חגיגי שבו מוגש אוכל לסעודה גדולה חייב בסוף להגיש קינוחים לסיום מתוק וטעים. לפניכם מספר הצעות להגיש כמה קינוחים נהדרים לכבוד חג החנוכה:
סופגנייה
ראשית נציע לכם כמובן להגיש סופגניות. כיום ניתן להכין סופגניות בגרסתן הרגילה והמטוגנת או כאלו שהן ללא מוצרי חלב, ללא גלוטן, ללא שמרים ואפילו ללא מילוי. אם יש לכם מישהו במשפחה שסובל מרגישות או אלרגיה מסוימת תוכלו להכין גם לו סופגנייה חמה ומתוקה.
עוגת שוקולד
נכון שזה חנוכה ונהוג להכין לביבות וסופגניות אבל תמיד יש מקום גם לעוגת שוקולד טעימה ונימוחה, שאפשר להתענג על טעמי השוקולד העמוקים. תוכלו להכין עוגת שוקולד מבסיס של ספוג ועליו מוס שוקולד ולסיום גנאש, או בסיס של ספוג ובאמצע קצפת אוורירית וטעימה ומעליה ציפוי של שוקולד לבן. תוכלו אפילו לשלב עם עוגת השוקולד עוגיות של אוראו, ולהכין קרם אוראו שתוכלו לשים על בסיס של עוגיות אוראו טחונות עם חמאה מומסת ועל חלקה העליון של העוגה לצפות עם גנאש שוקולד ועוגיות מיני אוראו קטנות וחמודות.
