קינוחים על בסיס טחינה - תוכן קולינרי | השף הלבן

ולקינוח: טחינה

בארצנו הקטנטונת לטחינה ישנו מקום של כבוד. מטבל זה הוא חלק מהמטבח הישראלי, כאשר לרוב הוא מלווה מנות אחרות, אך האם ידעתם שחומר גלם זה יכול לשמש כמרכיב בקינוחים שונים כמו עוגות, עוגיות ואפילו קרפים? למעשה, בעולם הטבעונות לטחינה ישנם שימושים רבים בהכנת קינוחים ולא פעם היא מחליפה את מקומן של הביצים במתכון. כדי לעורר בכם השראה אספנו מספר רעיונות לקינוחים מצוינים אשר בהכנתם הטחינה מככבת.

מאת: עורך השף הלבן
עוגיות טחינה

עוגיות טחינה

את הרשימה שלנו אנחנו פשוט חייבים לפתוח עם עוגיות טחינה כמובן. את העוגיות המופלאות הללו המזכירות בטעמן את טעמה של החלווה ניתן להכין מארבעה מרכיבים בלבד: טחינה, סילאן, מרגרינה וקמח. למעשה, עוגיות אלה הן טבעוניות לגמרי, כך שכל אחד יכול ליהנות מהן ללא חשש. אנחנו ממליצים להגיש אותן לצד תה מתוק לחוויה המושלמת.

אם אתם רוצים לשדרג מעט את עוגיות הטחינה שלכם מומלץ לעטר אותן בשקדים או אגוזי מלך. אפשרות נוספת היא להוסיף לבצק העוגיות נגיעה של קינמון או לפזר מעל לעוגיות מעט אבקת סוכר.

קרפ

אנחנו בטוחים שאחד מהמאכלים האחרונים אותם הייתם מצפים להכין עם טחינה הוא הקרפ הצרפתי. אך אם רק תעזו להוסיף טחינה למתכון הקרפ, תוכלו ליהנות מקרפ מפנק בטעם חלווה. אם תבחרו להכין מתכון לקרפ המכיל טחינה, אנו ממליצים לעטר אותו עם סילאן כדי שכל הטעמים יתאחדו יחד בצורה הטובה ביותר.

כמו כן, הטחינה לא חייבת להיות חלק מבלילת הקרפ כדי שתוכלו ליהנות ממנה במאכל זה. תוכלו גם להכין רוטב טחינה מתקתק שייתן שדרוג מפתיע לציפויים המסורתיים יותר. להכנת רוטב טחינה פשוט שלבו טחינה, סירופ מייפל, חלב וקינמון. הגישו בשילוב עם פירות טריים ויש לכם גרסה מקורית לקרפ שטרם ניסיתם.

אם אתם מעדיפים פנקייקים על פני קרפים, תוכלו להכינם בשילוב עם טחינה גם כן. כל שעליכם לעשות הוא להוסיף מעט טחינה גולמית לבלילת הפנקייק ומעט סילאן ותקבלו פנקייק בטעם חלווה מתוקה. את הפנקייק הזה אנו ממליצים בחום להגיש בליווי של פירות טריים.

פרפה

הפרפה הוא קינוח קליל וקריר המגיע אלינו מהמטבח הצרפתי. לרוב מכינים את הקינוח המהנה הזה משילוב של סוכר, ביצים ושמנת, אך לנו יש גרסה טובה הרבה יותר המשלבת טחינה, כך שמתקבל טעם חלווה נהדר. כל מה שתצטרכו להכנת המטעם זה חמאה, שמנת מתוקה, טחינה וחלווה. אם אתם רוצים להכין את הקינוח לסעודה עם אורחים, חשוב לדעת כי יש להניח את הפרפה בהקפאה למשך שמונה שעות לפחות, כדי שהוא יגיע למרקם האידיאלי. לכן, מומלץ להכין את הקינוח יום מראש.

רולדת טחינה

אי אפשר למנות רשימה מוצלחת של קינוחים מבלי לשלב הצעה לעוגה. כאן תוכלו למצוא הצעה טובה במיוחד לעוגה המשלבת טחינה. עוגת הרולדה הזו משלבת מלית של טחינה, אגוזים וקקאו, המתאחדים יחד לכדי חוויית טעמים משגעת במיוחד. העוגה מזכירה בצורתה את צורתה של עוגת השמרים, אך היא פשוטה הרבה יותר להכנה.

עוגת טחינה קפואה

אם כבר בעוגות עסקינן, מדוע שלא תנסו גם את עוגת הטחינה הקפואה. עוגה זו בדומה לפרפה דורשת זמן הקפאה מכובד בטרם ההגשה. בהכנת העוגה ישתלבו להם מספר מרכיבים נהדרים כמו יוגורט, שמנת מתוקה, טחינה וסילאן. אם העוגה היא למבוגרים בלבד, תוכלו לשלב בהכנתה גם מספר כפות של ליקר. בנוסף, תוכלו לשדרג את המתכון עם פירות שונים או שבבי שוקולד. מדובר במתכון פשוט מאוד להכנה שלא יגזול מכם זמן רב במטבח, אך הטעם משובח עד מאוד.

מאפינס

השילוב של שוקולד וטחינה הוא הצלחה אמיתית ואם טרם ניסיתם אותו אנו ממליצים לכם בחום להכין מאפינס שוקולד וטחינה. להכנת הקינוח הזה מומלץ להשתמש בשוקולד מריר איכותי ביותר, אשר יעשיר את טעם המאפינס עד מאוד. אם תרצו גרסה מעט יותר בריאה, תוכלו להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא.

לסיכום, הטחינה יכולה להציע לכם הרבה יותר מאשר היותה מטבל בלבד. גם בעולם הקינוחים חומר גלם זה מוכיח כי יש לו את היכולת לשדרג מגוון של מטעמים. אז בפעם הבאה שתכינו את הקינוח האהוב עליכם, שקלו להוסיף לו טחינה לשדרוג הטעם, סביר להניח שתופתעו לטובה.

עוגיות טחינה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.