הגבינה נמצאת כבר בפנים – מתכונים עם הפתעת גבינה
חג השבועות עומד בפתח ושוב נשאלת השאלה, אילו מנות נכין לארוחת החג? האם נכין מנות מוכרות וידועות משנים קודמות או שמא נגוון עם מנות חדשות, ובלתי מוכרות? לפניכם מספר הצעות לשדרוג מנות מוכרות כך שיתאימו לרוח החג, שבהן נוסיף גבינה. כך, תתקבלנה מנות מוכרות אך עם טוויסט מדליק במיוחד לימי החג.

שוקולד וגבינה
ילדים אוהבים להכין ולאכול כדורי שוקולד ולמען האמת גם מבוגרים. הכנת הכדורים פשוטה ביותר ולרוב אינה מצריכה את עזרת ההורים, למרות שבמתכון זה יש שימוש במיקסר ולכן הם כן יזדקקו לכם. לכבוד חג השבועות שילבנו את הכדורים המוכרים והאהובים עם גבינה. אז אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם בגרסה מיוחדת במינה זה המתכון עבורכם.
לתערובת כדורי השוקולד נזדקק לביסקוויטים או שיבולת שועל אם חשקה נפשכם בשינוי מהביסקוויט המוכר, אבקת קקאו, חמאה, חלב, סילאן וגבינת שמנת. כדי להכין את התערובת המשודרגת הזו נטחן את הביסקוויטים במיקסר, אליהם נוסיף את שאר המצרכים כאשר את החלב נזלף לאט לאט רק כדי לקבל מרקם אחיד. לאחר מכן נוציא את התערובת ונניח לה להתגבש במקרר כעשרים דקות. אחר כך הוציאו את התערובת וצרו עם הילדים כדורים קטנים וצפו אותם עם שבבי קוקוס, סוכריות צבעוניות, שבבי פיסטוק, אבקת קקאו או כל ציפוי שאתם אוהבים.
הלחמנייה המפתיעה
הפתעת גבינה בתוך לחמנייה היא בלתי צפויה לחלוטין. נוכל להכין לחמניות קטנות ולטמון בתוכן קוביות גבינה שימסו בפנים במהלך האפייה, כך שנקבל לחמניות רכות שהן מנה בפני עצמה. נתחיל בהכנת הבצק. נערבב בקערת מיקסר קמח, חלב, חמאה רכה, שמרים, סוכר ומלח שעדיף להוסיפו בסוף התהליך. כאשר מתקבל בצק נעים ורך, נוח ללישה, נכסה את הקערה בניילון נצמד ונתפיח כשעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים נחתוך קוביות בינוניות של גבינה צהובה. כאשר הבצק תופח כראוי נכין ממנו כדורים, נשטח אותם, נניח קובית גבינה באמצע ונכדרר אותו חזרה לכדור. את כדורי הלחמנייה נניח בתבנית שעליה נייר אפייה.
חשוב מאוד לשמור על מרווחים בין הלחמניות מכיוון שהן תופחות במהלך האפייה. נבריש אותן בביצה טרופה לקבלת מאפה מבריק ויפה. נאפה כעשרים דקות או עד שהלחמניות מזהיבות. נוציא מהתנור ונגיש מיד כדי שלא נאבד את אפקט הגבינה הנמסה שבפנים.
עוגת פירות עם גבינה – מתכון בטוח
עוגת פירות לרוב היא עוגה בחושה, יבשה יותר ופחות משתלבת לנו עם גבינות, ובכל זאת, נוכל להכין עוגת פירות מצויינת עם גבינות שתהיה רכה, נעימה ונימוחה בפה. עוגה בחושה פשוטה עם טוויסט נהדר. בקערה נערבב קמח, מלח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל, ביצים, חמאה, גבינה לבנה, מיץ לימון, יוגורט ופרי לפי בחירתכם כגון אננס, שזיף, מנגו, אפרסק וכדומה. חתכו את הפירות לקוביות קטנות, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת הכינו באופן ידני את פירורי קרמבל על־ידי ערבוב קמח, סוכר חום, קינמון וחמאה קרה עד לקבלת תערובת פירורים. לתבנית אפייה משומנת ניצוק את תערובת ונפזר עליה את קרמבל הפירורים שהכנו. נכניס לתנור לאפייה של שעה בערך, עד שנוכל לנעוץ קיסם והוא יצא יבש.
חציל ממולא במגוון גבינות
חציל מטוגן שבדיוק יצא מן השמן הוא אחד הדברים הטעימים ביותר שיש. לכבוד חג השבועות תוכלו לשדרג את הירק הנפלא והמטוגן עם מבחר גבינות.
להכנת החציל הממולא תחילה פרסו אותו לפרוסות לאורך. אחר כך המליחו אותו והניחו לו בצד עד שכל הנוזלים יצאו ממנו. לאחר מכן ייבשו אותו היטב עם נייר סופג. במחבת עמוקה שימו שמן לטיגון וחממו היטב. כעת, טגנו את פרוסות החצילים עד הזהבה והוציאו אותם החוצה על נייר סופג. לאחר שסיימתם את הטיגון נתחיל למלא את החצילים.
למילוי החצילים נמליץ על מספר גבינות: פטה, קשקבל, לבנה עם זעתר, מנצ'גו וגבינת עיזים (בגליל/ למריחה) את גבינות הפטה והעיזים תוכלו לחתוך לקוביות קטנות, להניח בתוך פרוסת החציל ולגלגל. את גבינת הקשקבל פרסו לפרוסות דקות וגלגלו את החצילים, את גבינת המנצ'גו חתכו לרצועות כך שתתקבל חתיכה מלבנית וגלגלו סביבה את החציל. את גבינת הלבנה עם הזעתר או גבינת העיזים למריחה מרחו בתוך פרוסת החציל וגלגלו. בסיום ההכנה הניחו את החצילים על צלחת הגשה יפה, ובזקו מעט עירית קצוצה. כך, בכל פעם שהאורחים שלכם יאכלו חציל תחכה להם גבינה אחרת בטעם שונה להעצמת החוויה.
חג השבועות מאפשר לנו למצוא ולהמציא מתכונים נפלאים. שילובים נפלאים של מתכונים שגרתיים עם תוספת גבינות בלתי שגרתית אך נהדרת בטעמה. מגוון הגבינות ועושר הטעמים המוצעים לנו, יכול להתאים למתכונים רבים וכדאי להתנסות ולשדרג ולקבל מנות מדהימות בשינויים קטנים.
