ארוחת עשר בריאה ומשביעה: מאפינס גבינות וקישואים
ארוחת עשר היא הזדמנות מצוינת לעזור לילדים לרכוש הרגלי אכילה נכונים על ידי יצירת ארוחה מאוזנת ומשביעה להתחלה טובה של היום והיא יכולה לתרום לריכוז והאנרגיה למשך היום. איך עושים את זה? בקלות, עם מאפינס גבינות וקישואים. תמרה אהרוני וגלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, מסבירות ומראות איך עושים זאת, במסגרת "בית בריא", הפרויקט המשותף ל-ynet ותנובה
זה טקס מוכר כמעט בכל בית, מדי בוקר אבא או אמא או הילדים בעצמם מכינים ארוחת עשר לבית הספר. כיצד דואגים לכך שהארוחה תהיה גם בריאה ולא פחות חשוב שהילדים ירגישו שבעים לאורך זמן?
גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, עם הסבר על אחת הארוחות הכי חשובות ביום: "ארוחת עשר היא הזדמנות מצוינת לעזור לילדים לרכוש הרגלי אכילה נכונים על ידי יצירת ארוחה מאוזנת ומשביעה להתחלה טובה של היום והיא יכולה לתרום לריכוז והאנרגיה למשך היום."
אז מה כדאי שיהיה בה?
מאפינס גבינות וקישואים
-
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
שמים בקערה את שתי סוגי הגבינות, מערבבים ומוסיפים קישואים, עירית, שום, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים.
-
מוסיפים את הקמח ומערבבים ערבוב קצר רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
-
מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס ואופים 30-35 דקות עד שהמאפינס תפוחים ושחומים.
הערות ושדרוגים:
-
אפשר להחליף את הקישואים בכל ירק שאוהבים (ברוקולי קצוץ, תרד, תירס וכדומה).
-
אפשר לאפות גם בתבנית גדולה כפשטידה במקום מאפינס.
-
אפשר להמיר קמח כוסמין בקמח תופח לבן ולוותר על אבקת אפייה.