אירועים באוויר הפתוח – מה כדאי לארגן ולהכין?
הקיץ בפתח וזוהי שעתם היפה של האירועים החברתיים שמתקיימים באוויר הפתוח – פיקניקים של חברים, אירועי "על האש", מסיבות יום הולדת ועוד. כיף לעשות אירועים בחוץ – השמש מספקת תאורה טבעית, על הדשא או החול אפשר לשבת בנוחות (ומקסימום לפרוש שמיכה או מחצלת למי שלא רוצה להתלכלך), אתם מוקפים בנוף מקסים, והמרחבים שמסביבכם מספקים כר נוח לפעילויות מכל הסוגים – ממשחקי קופסא ועד למשחקי כדורגל.

מרכיבים:
- 2 כוסות קמח מלא או קמח כוסמין
- כוס סוכר חום
- כוס חלב סויה/שקדים
- שקית אבקת אפייה
- כפית קינמון
- כף גרידת לימון
- קורט מלח
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- כוס פקאנים קצוצים
- תבנית אינגליש קייק
הכנה:
- חממו את התנור ל-180 מעלות.
- ערבבו את כל המרכיבים היבשים,
למעט הפקאנים הקצוצים (קמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון, גרידת לימון ומלח). - ערבבו בנפרד את המרכיבים
הרטובים – חלב סויה, שמן קוקוס, תמצית וניל ומייפל. - העבירו את התערובת הרטובה אל
היבשה וערבבו אותן יחד, אבל לא יותר מדי – רק עד ליצירת בלילה אחידה. - העבירו את הבלילה לתבנית
ופזרו מעליה את הפקאנים הקצוצים. - אפו בתנור במשך 30-40 דקות
(בדקו אם העוגה מוכנה באמצעות נעיצת קיסם במרכזה).
בתיאבון!
המאמר באדיבות אתר בסט רנט – השכרת ציוד לאירועים.
כאשר הטבע בכבודו ובעצמו מספק
לנו את הלוקיישן, כל שנותר לנו לעשות הוא לדאוג לציוד נלווה (בלונים, כסאות
מתקפלים, מוזיקה, צלחות וסכו"ם) ולצד הקולינרי. מה אפשר לאכול באירועים
באוויר הפתוח? הכל, למעשה. אפשר להכין סלטים, פשטידות, עוגות ועוגיות, וכן חטיפים; אפשר להזמין פיצות למקום; ואם מדובר באירוע הכולל
מדורה, אפשר להכין במקום פוייקה או תפוחי אדמה.
נהוג לחשוב שלא כדאי להביא
לאירועים בחוץ מנות שדורשות קירור או הקפאה, כמו עוגות קפואות, גלידה או ארטיקים;
אבל זה לא מדויק. ראשית, אפשר להשתמש בצידניות השומרות על הטמפרטורה; ושנית, אפשר
להשתמש בשירותי השכרת דוכני מזון לאירועים. עם דוכני מזון לא חייבים לדאוג לאוכל
בעצמכם; אפשר להסתמך על הדוכנים ולהזמין את האוכל המועדף עליכם לאירוע, כגון מכונת
נקניקיות, דוכן שערות סבתא, מכונת פופקורן ואפילו מפל שוקולד.
אם בכל זאת רוצים להסתמך על מזון
בהכנה עצמית, מומלץ להביא לאירוע מזון שלא מתקלקל בשמש בקלות. למשל, פחות מומלץ
להביא גבינות, טונה, חומוס, סלט ביצים או חטיפי שוקולד. לעומת זאת, דברים שיחזיקו
מעמד באירועים הם אנטיפסטי, פשטידות מבוססות על ירקות, לחמים, ממרחים כמו פסטו,
אבוקדו או עגבניות מיובשות, פירות וסלטי ירקות. בגזרת הקינוחים, כדאי להיצמד
לעוגיות או לעוגות בחושות – כלומר, קינוחים ללא ציפוי או מילוי שהשמש עלולה להמיס
או לקלקל.
הכנו עבורכם מראש
מתכון לעוגה בחושה נפלאה, שתהיה הכוכבת של כל אירוע בחוץ!
בבקשה:
