קרפ במילוי פנקוטה, שוקולד ודבש
הקרפ המושלם ביותר לאירוח מרשים וטעים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 8:
לחביתיות:
- 150 גרם שוקולד מריר משובח
- 1.1/2 כוסות חלב
- 4 ביצים
- 2 כפיות שמן
- 6 כפות קמח תפוחי אדמה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף אבקת קקאו
לעיטור:
- אבקת סוכר
- דבש
- חמאה
למלית:
- 4 מיכלי שמנת מתוקה
- 100 גרם סוכר
- 1 מקל וניל חצוי לאורכו
- 5 פולי קפה
- קליפת לימון מגוררת
- 1 שקית אבקת ג'לטין (14 גרם)
- 1/2 כוס מים פושרים
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה במערבל חשמלי או במקצף עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את השוקולד שהומס ומערבבים.
-
03.
משמנים מחבת במעט חמאה. יוצקים מעט מבלילת החביתיות, מנענעים קלות את המחבת כך שהבלילה תצפה בשיכבה אחידה ומטגנים את החביתית מספר דקות מכל צד (או יוצרים חביתיות במחבת גדול יותר וקורצים מהם עיגולים קטנים יותר). בדרך זו מכינים את כל החביתיות.
-
04.
לפנקוטה: בסיר בינוני מחממים את כל חומרי המלית (מלבד הג'לטין) ומביאים לסף רתיחה. כשהשמנת מתחילה לבעבע, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3/4 שעה. מסננים ומקררים.
-
05.
ממיסים את הג'לטין במים הפושרים ומערבבים עם תערובת השמנת הפושרת.
-
06.
שמים כפית פנקוטה חמימה בקצה כל חביתיה ומגלגלים. מניחים בתבנית ומחממים לפני ההגשה. בוזקים אבקת סוכר ומעל דבש.
הכנת? כאן מדרגים