מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל ובזיגוג שוקולד | השף הלבן

פחזניות במילוי קרם וניל

פחזניות חגיגיות במילוי קרם וניל

מאת: יהודית מורחיים
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פחזניות במילוי קרם וניל

המרכיבים ל 30 מנות:

לפחזניות
  • 1 חבילת חמאה (או כוס שמן)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 6 ביצים
לקרם
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כוס חלב
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
לקישוט
  • 100 גרם שוקולד מריר או חלבי מומס

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    בסיר בינוני מכניסים את החמאה, מוזגים את המים וממיסים על האש עד לרתיחה, מורידים מהאש מוסיפים מיד את הקמח ואבקת האפיה המנופים.

  • 03.

    מערבבים במרץ עם כף מעץ עד להטמעת כל הקמח.

  • 04.

    מעבירים את כל התערובת למערבל עם וו גיטרה, מפעילים על מהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה ולאט את הביצים עד שהבצק הופך להיות הומוגני. -כאשר מרימים את וו הלישה הבצק מקבל צורה של נטיפים עומדים ויציבים. 

  • 05.

    מחממים תנור על 180 מעלות, מרפדים תבניות בנייר אפיה. 

  • 06.

     לוקחים שק זילוף ומחברים אליו צנטר משונן (פרח או צנטר עגול רגיל, למלא כמחצית השק בתערובת, לזלף צורה של פחזנית עגולה, או צורה ארוכה כמו אצבע הנקראת בצרפתית אקלר.

  • 07.

    מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 20 דקות ולא יותר (לא לייבש את הפחזניות). לקרם הוניל:

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 08.

    מכניסים את כל חומרי המילוי למערבל ומקציפים עד אשר הקצפת נעשת יציבה.

  • 09.

    מכניסים את הקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן או חלק.

  • 10.

    לאחר שהפחזניות התקררו יש לחתוך עם סכין (כמו לחמניה) עד מחצית ולמלא בקצפת (למי שאין שק זילוף אפשר למלא עם כף).

  • 11.

    מזלפים על הפחזניות את השוקולד.  

הכנת? כאן מדרגים
(200)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.