לזניה בשרית
לזניה בשרית, טעימה ועשירה
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- חבילת עלי לזניה (לבשל לפי ההוראות)
- קילו בשר טחון (אפשר גם עוף/הודו למקפידים)
- 3 עגבניות גדולות קלופות
- בצל גדול או שניים בנוניים קצוצים
- 6-7 שיני שום
- פלפל חריף (לאוהבי החריף) קצוץ דק
- חציל חתוך לקוביות (לאוהבי החצילים)
- אורגנו יבש
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ואת השום הכתוש (ניתן גם להוסיף חציל).
-
02.
מרסקים את העגבניות במעבד מזון עם כף גדושה של רסק עגבניות (שומרים שליש מהכמות) ומוסיפים שני שליש גם לסיר.
-
03.
לקראת הסוף מוסיפים את הפלפל החריף. מוסיפים כף שטוחה של אורגנו ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
-
04.
מסדרים בתבנית מלבנית את אטריות הלזניה המוכנות שתי וערב מעליהן מפזרים חצי מכמות המלית.
-
05.
מסדרים עוד שכבה של עלי הלזניה את שליש הרסק ששמרנו מוסיפים לו שתי שיני שום כתושות, מעט אורגנו מלח ופלפל ומורחים מחציתו על האטריות.
-
06.
מפזרים את שאר הבשר ומעליו שוב מסדרים את עלי הלזניה מעליהם.
-
07.
מורחים שוב את שארית הרסק.
-
08.
מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 30דקות.
הכנת? כאן מדרגים