טירמיסו במילוי קרם שוקולד מריר
המתכון המושלם לחג שבועות: קינוח טירמיסו קל להכנה עם בישקוטים טבולים בקפה וקרם קצפת בטעם שוקולד מריר וקצפת וניל רגילה.
המרכיבים ל12-15 פרוסות:
- תבנית מלבנית גדולה
- 250 גרם בישקוטים
- 160 מ"ל חלב (2/3 כוס)
- 400 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 4 כפות סוכר
- כפית תמצית וניל
- קקאו לקישוט
- *במידה ורוצים שוקולד בטעם קפה, ניתן להוסיף כ-5-6 כפיות קפה לפי הטעם.
הוראות הכנה:
-
01.
מחלקים את השמנת המתוקה ל-2 (200+200) ומרתיחים רק חצי אחד (200 מ"ל) על אש בינונית.
-
02.
שופכים את השמנת המתוקה על השוקולד, ממתינים חצי דקה, מערבבים ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים מערבבים בקערה עמוקה את החלב עם תמצית הוניל, טובלים את הבישקוטים ומסדרים את השכבה הראשונה.
-
04.
לאחר שהגנאש התקרר, מתחילים להקציף אותו ומוסיפים אליו כ-125 גרם (חצי קופסא) מגבינת המסקרפונה ומקציפים לקרם יציב.
-
05.
מורחים את השכבה השניה על הבשקוטים ומסדרים את השכבה השלישית (הבשקוטים) מעל (לאחר שטבלנו אותם בחלב).
-
06.
מתחילים להקציף את החצי השני של השמנת המתוקה (200 מ"ל), מוסיפים את הסוכר לאחר כדקה של הקצפה ואת 125 גרם המסקרפונה הנותרה ומקציפים לקרם יציב.
-
07.
מורחים את הקרם בשכבה הרביעית והאחרונה ובוזקים מעל את הקקאו.
-
08.
מעבירים למקרר להתייצבות והתרכחות של לפחות שעתיים או עד להגשה.