מתכון מרק חומוס, עגבניות ומנגולד | השף הלבן

מרק חומוס, עגבניות ומנגולד

מרק חורפי מושלם, קל להכנה ועם זאת משביע ועשיר בטעמים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק חומוס, עגבניות ומנגולד
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 6-8 מנות:

  • 1 שקית גרגרי חומוס מבושלים של סנפרוסט
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 2 שיני שום כתושות וקצוצות דק
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 3 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מקולפות
  • 1 צרור מנגולד או קייל, העלים מופרדים מהגבעול וקצוצים
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית
להגשה:
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת (לא חובה)
  • שבבי צ'ילי גרוסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר עמוק, מניחים את גרגרי החומוס, 2 גבעולי רוזמרין, 1/3 כוס שמן זית וכף מלח. מוסיפים 10 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים את גרגרי החומוס מעל להבה נמוכה עד שהם רכים. מסירים את גבעולי הרוזמרין.

  • 02.

    בינתיים מחממים 3 כפות שמן זית במחבת עמוקה מעל להבה בינונית. כשהשמן חם מוסיפים הבצל ומטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות. מוסיפים את שיני השום וקוביות הגזר ומטגנים עד לריכוך, כ-10 דקות. מוסיפים את תכולת פחית העגבניות, מתבלים במעט מלח ופלפל ומבשלים 5-10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מוסיפים לסיר עם גרגרי החומוס את תבשיל העגבניות ועלי המנגולד (או הקייל), מביאים לרתיחה שניה ומבשלים כ-10 דקות . טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מחלקים את המרק לקערות הגשה ומפזרים מעל מעט צ'ילי גרוס וגבינת פרמזן מגוררת.

הכנת? כאן מדרגים
(255)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.