עוגת מוס עם קוקוס
עוגת מוס שוקולד וקוקוס בציפוי שוקולד-שמנת, עוגה מתאימה לאירוח וכן כשרה לפסח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10-12 מנות:
- 6 ביצים
- 2 וחצי כוסות פתיתי קוקוס
- שלושת רבעי כוס סוכר
- 1 כף קקאו
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 1 כפית סוכר
- 1 מיכל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
להמיס על האש את החמאה, השוקולד והקקאו. להוריד מהאש ולקרר.
-
02.
להפריד את הביצים ולהקציף במיקסר את החלבונים עם שלושת רבעי הסוכר. להוסיף את הקוקוס עד שהכל מתאחד ואז להעביר את העיסה לתבנית מרובעת ומשומנת.
-
03.
לאפות בתנור מחומם מראש, ב- 150 מעלות, כ- 30 דקות, עד שהקוקוס מעט זהוב ורך למגע (רצוי לאפות את העוגה בחלק התחתון של התנור).
טיימר מופעל
-
04.
להוסיף את החלמונים לשוקולד המקורר ולערבב יחד, עד שהכל נבלע בתוך השוקולד.
-
05.
להקציף את השמנת המתוקה עם כפית סוכר לקצף די סמיך ובתנועות קיפול לערבב אותה עם השוקולד.
-
06.
למרוח את כל הקרם על העגה המצוננת.
הכנת? כאן מדרגים