מתכון צלי בנוסח יוגוסלבי על מצע פרוסות תפוחי אדמה | השף הלבן

צלי בנוסח יוגוסלבי על מצע פרוסות תפוחי אדמה

צלי בשר ותפו"א בעשבי תיבול, מנה עיקרית משביעה וטעימה לארוחת צהריים חגיגית

מאת: אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צלי בנוסח יוגוסלבי על מצע פרוסות תפוחי אדמה

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 ק"ג מכסה ורד הצלע קשור "אדום אדום"
למישרה:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • כף ממרח חרדל
  • 1/2 צרור עירית קצוצה גס
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
  • גבעול טימין
  • גבעול רוזמרין
  • 1/4 כפית מיורן יבש
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים לטבעות בינוניות
  • 3 כפות שמן זית
  • 6-8 תפוחי אדמה שטופים היטב וחתוכים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1/2 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה)
  • גבעול אורגנו טרי
  • מלח
לתפו"א:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים היטב את כל חומרי המשרה.

  • 02.

    מעסים את הנתח היטב במשרה ומניחים במקרר מכוסה למשך הלילה.

  • 03.

    מחממים תנור לחום גבוה כ-200 מעלות, מוציאים את הבשר מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.

  • 04.

    מניחים את הנתח על רשת צלייה המונחת מעל תבנית (ריקה), צולים בתנור כ- 20- 15 דקות עד להשחמה.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 05.

    מתבלים את תפוחי האדמה והבצל, מערבבים עם שמן הזית ומניחים בתבנית האפייה שמתחת לבשר, יוצקים מעל את מרק העוף ומנמיכים לטמפרטורה של 170 מעלות.

  • 06.

    צולים כ- 60 דקות נוספות לדרגת מידיום וול (אם הנתח גדול מק"ג יש להוסיף 5 דקות צלייה על כל 100 גר’ נוספים).לאחר 10 דקות לערך מומלץ לערבב קלות את הירקות שבתבנית מבלי "לשבור" את תפוחי האדמה שעדיין קשים.

    טיימר מופעל

    00:00:00
הכנת? כאן מדרגים
(120)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.