מתכון פחזניות במילוי קצפת צמחית ברוטב קרמל | השף הלבן

פחזניות במילוי קצפת ברוטב קרמל

קינוח שהילדים (וגם המבוגרים) יאהבו במיוחד: פחזניות במלית עשירה של קצפת עם רוטב קרמל

מאת: רותם אטיה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פחזניות במילוי קצפת צמחית ברוטב קרמל

המרכיבים ל 20 פחזניות:

  • ¼1 כוס חלב תנובה או מים
  • ¼1 כוס מים
  • 200 גרם חמאת תנובה או מרגרינה
  • 2 כוסות קמח
  • 7 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף סוכר
למילוי:
  • 500 מ"ל קצפת צמחית או שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
לרוטב:
  • 1 כוס סוכר
  • 125 מ"ל קצפת צמחית שמנת או להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: שמים בסיר חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח.

  • 02.

    מניחים על להבה בחום בינוני ומביאים עד סף רתיחה כך שהחמאה תימס. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח.

  • 03.

    מערבבים היטב, כך שלא יהיו גושים, מחזירים לאש ומערבבים עוד מספר דקות.

  • 04.

    מעבירים את הבצק לקערת המערבל. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים באמצעות וו הגיטרה, כך שכל הביצים נספגות פנימה.

  • 05.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 06.

    בעזרת מזלף או בעזרת כף צרים כדורים מהבצק (כל כדור בגודל של אגוז מלך) ומניחים בתבנית במרווח של כ-5 סנטימטר אחד מהשני (מקפידים על המרחק שכן הפחזניות משלשות את גודלן).

  • 07.

    מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות, עד לקבלת צבע חום-זהוב (לא פותחים את דלת התנור במהלך האפייה). מניחים להתקרר.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 08.

    לרוטב: שמים בסיר 1 כוס סוכר ו-1/4 כוס מים ומבשלים על להבה בינונית, עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום-ענבר.

  • 09.

    מורידים מהאש, מוסיפים מעט מהקצפת הצמחית (נוזל ללא הקצפה) ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את שאר הקצפת ומערבבים, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.

  • 10.

    למילוי: מקציפים בקערה את הקצפת הצמחית, עד לקבלת קצף יציב.

  • 11.

    חותכים כל פחזנית במרכז, ממלאים בקצפת ויוצקים מעל את רוטב הקרמל.

הכנת? כאן מדרגים
(78)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.