פחזניות במילוי קצפת ברוטב קרמל
קינוח שהילדים (וגם המבוגרים) יאהבו במיוחד: פחזניות במלית עשירה של קצפת עם רוטב קרמל
המרכיבים ל20 פחזניות:
- ¼1 כוס חלב תנובה או מים
- ¼1 כוס מים
- 200 גרם חמאת תנובה או מרגרינה
- 2 כוסות קמח
- 7 ביצים
- ½ כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 500 מ"ל קצפת צמחית או שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
- 1 כוס סוכר
- 125 מ"ל קצפת צמחית שמנת או להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק: שמים בסיר חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח.
-
02.
מניחים על להבה בחום בינוני ומביאים עד סף רתיחה כך שהחמאה תימס. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח.
-
03.
מערבבים היטב, כך שלא יהיו גושים, מחזירים לאש ומערבבים עוד מספר דקות.
-
04.
מעבירים את הבצק לקערת המערבל. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים באמצעות וו הגיטרה, כך שכל הביצים נספגות פנימה.
-
05.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות.
-
06.
בעזרת מזלף או בעזרת כף צרים כדורים מהבצק (כל כדור בגודל של אגוז מלך) ומניחים בתבנית במרווח של כ-5 סנטימטר אחד מהשני (מקפידים על המרחק שכן הפחזניות משלשות את גודלן).
-
07.
מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות, עד לקבלת צבע חום-זהוב (לא פותחים את דלת התנור במהלך האפייה). מניחים להתקרר.
טיימר מופעל
-
08.
לרוטב: שמים בסיר 1 כוס סוכר ו-1/4 כוס מים ומבשלים על להבה בינונית, עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום-ענבר.
-
09.
מורידים מהאש, מוסיפים מעט מהקצפת הצמחית (נוזל ללא הקצפה) ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את שאר הקצפת ומערבבים, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
-
10.
למילוי: מקציפים בקערה את הקצפת הצמחית, עד לקבלת קצף יציב.
-
11.
חותכים כל פחזנית במרכז, ממלאים בקצפת ויוצקים מעל את רוטב הקרמל.