מתכון פחזניות במילוי קצפת צמחית ברוטב קרמל | השף הלבן

פחזניות במילוי קצפת ברוטב קרמל

קינוח שהילדים (וגם המבוגרים) יאהבו במיוחד: פחזניות במלית עשירה של קצפת עם רוטב קרמל

מאת: רותם אטיה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פחזניות במילוי קצפת צמחית ברוטב קרמל

המרכיבים ל20 פחזניות:

  • ¼1 כוס חלב תנובה או מים
  • ¼1 כוס מים
  • 200 גרם חמאת תנובה או מרגרינה
  • 2 כוסות קמח
  • 7 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף סוכר
למילוי:
  • 500 מ"ל קצפת צמחית או שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
לרוטב:
  • 1 כוס סוכר
  • 125 מ"ל קצפת צמחית שמנת או להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: שמים בסיר חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח.

  • 02.

    מניחים על להבה בחום בינוני ומביאים עד סף רתיחה כך שהחמאה תימס. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח.

  • 03.

    מערבבים היטב, כך שלא יהיו גושים, מחזירים לאש ומערבבים עוד מספר דקות.

  • 04.

    מעבירים את הבצק לקערת המערבל. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים באמצעות וו הגיטרה, כך שכל הביצים נספגות פנימה.

  • 05.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 06.

    בעזרת מזלף או בעזרת כף צרים כדורים מהבצק (כל כדור בגודל של אגוז מלך) ומניחים בתבנית במרווח של כ-5 סנטימטר אחד מהשני (מקפידים על המרחק שכן הפחזניות משלשות את גודלן).

  • 07.

    מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות, עד לקבלת צבע חום-זהוב (לא פותחים את דלת התנור במהלך האפייה). מניחים להתקרר.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 08.

    לרוטב: שמים בסיר 1 כוס סוכר ו-1/4 כוס מים ומבשלים על להבה בינונית, עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום-ענבר.

  • 09.

    מורידים מהאש, מוסיפים מעט מהקצפת הצמחית (נוזל ללא הקצפה) ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את שאר הקצפת ומערבבים, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.

  • 10.

    למילוי: מקציפים בקערה את הקצפת הצמחית, עד לקבלת קצף יציב.

  • 11.

    חותכים כל פחזנית במרכז, ממלאים בקצפת ויוצקים מעל את רוטב הקרמל.

הכנת? כאן מדרגים
(78)