קציצות דגים לצד רוטב יוגורט שמיר
קציצות נסיכת הנילוס נפלאות ועשירות, מוגשות לצד מטבל יוגורט מרענן

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 ק"ג נתח דג נסיכת הנילוס, נקי מקשקשים, עור ושומן "דגי תנובה"
- 1/3 כוס פרורי לחם
- 1 כף שטוחה של קמח
- 1 בצל לבן בינוני קלוף חתוך גס
- מיץ מ-1 לימון טרי
- 1/3 כוס עלי נענע
- 1/2 כוס דחוסה קלות של עלי בזיליקום טריים
- 1/2 חבילה של פטרוזיליה
- 1/4 חבילה של כוסברה
- 6 שיני שום שלמות
- מלח
- פלפל שחור
- פלפל לבן
- 3 ביצים בינוניות טרופות
- 1/2 כפית שום כתוש
- שמן קנולה
- 2 מיכלי יוגורט "יופלה" בטעם טבעי של תנובה
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 1/3 כוס שמיר קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה טורפים ביחד את היוגורט, 2 קורט מלח דק, מעט פלפל לבן, כפית מיץ לימון, 2 כפיות שמן זית, השמיר, חצי כפית שום כתוש , מכסים ומעבירים למקרר לאיחוד הטעמים.
-
02.
טוחנים פעם אחת את הדג במכונת טחינה עם סכין בינונית, ביחד עם שיני השום, הבצל, עלי הנענע, הבזיליקום, הפטרוזיליה והכוסברה.
-
03.
מערבבים את תערובת הדג עם פרורי הלחם, הקמח, מיץ מחצי לימון, 3 קורט מלח, מעט פלפל שחור, מכסים ומעבירים למקרר לשעה.
-
04.
מרקם הדג יהיה מאוחד ומעט נוקשה.
-
05.
מחממים שמן לטיגון בגובה חצי ס"מ לחום בינוני.
-
06.
יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדורים בינוניים, מניחים בשמן בזהירות ופוחסים קלות. לאחר 2 דקות הופכים, מטגנים לצבע שחום יפה משני הצדדים.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים את קציצות הדגים עם מעט מהיוגורט לצידן.