גלידת דבש ביתית קלה (פרווה)
גלידה קרמית, טעימה וקלה להכנה, לכבוד ראש השנה. מתכון פרווה, המתאים להגשה ליד עוגות הדבש, כקינוח בארוחות החג.

המרכיבים ל 6-8 מנות:
- 500 מ"ל (2 מיכלים) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
- 5 חלמונים
- 1/3 כוס סוכר
- 1/3 כוס ליקר תפוזים
- 2 כפיות תמצית וניל משובחת
- חתיכות פרי צבעוניות
- דבש
- אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים "אמבט מרים": ממלאים סיר במים, מביאים לרתיחה עדינה. מניחים מעל סיר קטן יותר. חשוב להקפיד שלא ייכנסו מים לסיר הקטן.
-
02.
טורפים את החלמונים עם הסוכר והדבש בסיר הקטן, עד שהם נמסים לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים את הליקר ואת תמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קרם אוורירי.
-
03.
מקציפים את הקצפת הצמחית לקבלת קצפת מוצקה ויציבה.
-
04.
מאחדים בעדינות את קרם החלמונים עם הקצפת, לקבלת בלילה רכה.
-
05.
מקפיאים למשך כ-6 שעות לפחות.
-
06.
מגישים את הגלידה הקפואה עם חתיכות פרי ודבש, או בזיקה קלה של אבקת קקאו – לפי הטעם.