גלידת דבש ביתית קלה (פרווה)
גלידה קרמית, טעימה וקלה להכנה, לכבוד ראש השנה. מתכון פרווה, המתאים להגשה ליד עוגות הדבש, כקינוח בארוחות החג.
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 500 מ"ל (2 מיכלים) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
- 5 חלמונים
1/3 כוס דבש
- 1/3 כוס סוכר
- 1/3 כוס ליקר תפוזים
- 2 כפיות תמצית וניל משובחת
להגשה:
- חתיכות פרי צבעוניות
- דבש
- אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים "אמבט מרים": ממלאים סיר במים, מביאים לרתיחה עדינה. מניחים מעל סיר קטן יותר. חשוב להקפיד שלא ייכנסו מים לסיר הקטן.
-
02.
טורפים את החלמונים עם הסוכר והדבש בסיר הקטן, עד שהם נמסים לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים את הליקר ואת תמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קרם אוורירי.
-
03.
מקציפים את הקצפת הצמחית לקבלת קצפת מוצקה ויציבה.
-
04.
מאחדים בעדינות את קרם החלמונים עם הקצפת, לקבלת בלילה רכה.
-
05.
מקפיאים למשך כ-6 שעות לפחות.
-
06.
מגישים את הגלידה הקפואה עם חתיכות פרי ודבש, או בזיקה קלה של אבקת קקאו – לפי הטעם.
הכנת? כאן מדרגים