מתכון עוגיות קצ’קבל וזיתים | השף הלבן

עוגיות קצ’קבל וזיתים

עוגיות גבינה טעימות ומיוחדות שלא תפסיקו לאכול

מאת: ניר צוק
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות קצ’קבל וזיתים

המרכיבים ל מנות 30:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1 ביצה
  • 200 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם זיתים שחורים מגולענים
  • 300 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים
  • 1 ביצה להברשה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון קמח, מלח ופלפל. מערבלים קלות.

  • 02.

    מוסיפים את הביצה, השמנת והחמאה ומערבלים עד לקבלת בצק.

  • 03.

    מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה.

  • 04.

    חותכים בצל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית ומצננים.

  • 05.

    מגררים את הקצ’קבל, מוסיפים זיתים קצוצים גס ובצל מטוגן.

  • 06.

    מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעלה דק ככל האפשר.

  • 07.

    שוטחים את תערובת הגבינה על חצי מכמות הבצק. מקפלים לשניים (בעזרת הנייר את החצי הריק על החצי המלא) ומעבירים לתבנית.

  • 08.

    מהדקים בעדינות בעזרת מערוך וחותכים את הבצק למעוינים בגודל 5X5 ס"מ.

  • 09.

    לפני האפיה מברישים בביצה וזורים שומשום.

  • 10.

    אופים כ-40 דקות בחום 180 מעלות עד שהמאפה זהוב.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 11.

    מצננים ומפרידים את העוגיות.

הכנת? כאן מדרגים
(96)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.