פסטה ברוטב אלפרדו
פסטה ברוטב אלפרדו, מתכון נפלא וקל לארוחה רומנטית או לנשנוש טעים
המרכיבים ל5:
- סלסלת פטריות שמפיניון טריות לא משומרות
- 5 עלי ריחן - בזיליקום
- פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה
- 3 שיני שום
- מלח
- פלפל שחור
- פסטה בכל צורה שהיא - מומלץ גם עם ניוקי
- שמן
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
לפסטה -
-
02.
מרתיחים שלושתרבעי סיר מים, לאחר רתיחה מוסיפים 2 כפות שמן וכף מלח. מכניסים את הפסטה. מערבבים כל הזמן לוודא שלא נדבק ושאין פסטה שצפה מבלי להתבשל. בודקים אם מוכן ומסננים.
-
03.
לרוטב -
-
04.
מתוך 5 גבעולים לערך של ריחן מוציאים את העלים בלבד וקוצצים היטב.
-
05.
חותכים את הפטריות לפי הטעם גדול או קצוץ
-
06.
כותשים את שיני השום
-
07.
בסיר קטן לרטבים שמים לערך 70 גרם חמאה עם שיני השום הכתושות והפטריות.
-
08.
מוסיפים את שני מיכלי השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
-
09.
לאחר כמה דקות ניתן להוסיף את הבזיליקום ולתבל במלח ופלפל שחור.
-
10.
נותנים לזה להתבשל כ-10 דקות אף פחות ודקה לפני שמורידים מהאש אפשר להכניס לרוטב מעט גבינת פרמזן לפי הטעם.
טיימר מופעל
-
11.
הגשה -
-
12.
מערבבים את הרוטב עם הפסטה המסוננת - מי שאוהב ניתן למזוג את כל התערובת לפיירקס רחב ונמוך לפזר מעל גבינת פרמזן בנדיבות ולהכניס להקרמה למספר דקות בתנור.