סופגניות בריוש אפויות
סופגניות פריכות מדהימות שנחטפות מהשולחן
המרכיבים ל20 מנות:
- 5 ביצים מהמקרר
- 25 גרם שמרים טריים
- 1/2 קילו קמח לחם
- 50 מ"ל חלב (3/4 כוס)
- 50 גרם סוכר חום (3 כפות)
- 25 גרם דבש (כף)
- 13 גרם מלח (2 כפיות)
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- ריבת/ קונפיטורת תות/ פרי אחר
- גנאש שוקולד:
- 200 גרם שוקולד חלב/מריר
- 100 גרם שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הביצים במיקסר מוסיפים שמרים, חלב, סוכר דבש וקמח ולשים כ-3 דקות על מהירות איטית ואז מגבירים למהירות גבוהה ולשים 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
02.
לאחר שמתקבל בצק בסיסי, קשה וחלק מוסיפים את החמאה בהדרגה.
-
03.
מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות, אמור להתקבל בצק חלק וגמיש. במידת הצורך ממשיכים ללוש עד שמתקבלת התוצאה הרצויה.
טיימר מופעל
-
04.
מסיימים את הלישה. מעבירים את הבצק שאמור להיות נוזלי ודביק בעזרת מרית לקערה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה בטמפרטורת החדר לכ-40 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר זמן המנוחה הראשון לשים את הבצק כ5 שניות ומניחים חזרה בקערה. על פעולה זו חוזרים עוד פעם אחת ולאחריה נכניס את הבצק ללילה במקרר.
-
06.
מוציאים את הבצק מהמקרר לשעה לפני תחילת העבודה.
-
07.
חותכים לכדורים במשקל 50 גרם, יוצרים עיגולים ולשים על מגש אפיה או בתבנית בריוש, מכסים את הבצק ומתפיחים פעם נוספת לפחות כשעתיים עד לשילוש הגודל.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12-15 דקות. מוציאים את הסופגניות ובעודן חמות מזריקים מלית ריבת תות או מלית גנאש שוקולד (ממיסים את השמנת עם השוקולד בבן מארי ומזריקים).
טיימר מופעל