בלינצ'ס ממולא גבינה
בלינצ'ס ממולא גבינה, מתכון קלאסי ואהוב, מתאים גם לחג השבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 12 חביתיות בקוטר 20 ס"מ:
- ½ 1 כוס קמח
- 1.125 כוסות מים
- 1.125 כוס חלב
- 3 ביצים
- 3 כפות שמן
- ¾ כפית מלח
- ½ כוס שמן לטיגון
אופציות למילוי גבינה: אופצייה ראשונה
- 1 גביע גבינה לבנה 9% ללא טעם
- שקית סוכר וניל
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון
אופצייה שנייה:
- 1 חבילה גבינת כנען השף הלבן
- שקית סוכר וניל
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- צימוקים (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל החומרים במקצפה ידנית עד שמתקבלת עיסה דלילה וחלקה.
-
02.
מחממים מחבת עם ½ כפית שמן. יוצקים 2-3 כפות מהעיסה למחבת החם ומנענעים את המחבת כדי שהעיסה תכסה את כל שטחו.
-
03.
מטגנים עד לקבלת צבע זהוב ומוציאים את החביתיות לצלחת שטוחה שעליה נייר פרגמנט או מגבת נייר נקייה.
-
04.
ממלאים, אפשר להוסיף מעל מעט ליקר, לדוגמא, תפוזים.
-
05.
אופים עד השחמה ועד שהחביתיות נהיות מעט קשות.
-
06.
מגישים.
-
07.
הערה: יש צורך בשמן רק עבור החביתית הראשונה. לטיגון יתר החביתיות לא צריך לשמן את המחבת. מטגנים על להבה גדולה כדי שהמחבת תהיה חמה בעת הטיגון.
-
08.
הכנת? כאן מדרגים