מתכון מרק בטטה קטיפתי | השף הלבן

מרק בטטה קטיפתי

מרק מושלם לכל עונות השנה

מאת: רות פוזדירקה
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק בטטה קטיפתי

המרכיבים ל 5-6 צלחות מרק:

  • 5 בטטות מקולפות ומבושלות
  • 3 תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% "השף הלבן"
  • 1 שן שום כתושה
  • 20 גרם חמאה (לא הכרחי)
  • מלח לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    את הבטטות ותפוחי האדמה מבשלים ביחד במים ובעודם חמים (לא מאוד), אחרי שהתבשלו והתרככו, מכניסים אותם לבלנדר וטוחנים בפולסים.

  • 02.

    משלבים מדי פעם את המים של הבישול כדי לאזן את דלילות המרק. מוסיפים מים כרצונכם ולפי מידת הסמיכות האהובה עליכם.

  • 03.

    מוסיפים את החמאה, התיבול ואת השמנת המתוקה.

  • 04.

    מערבלים שוב בפולסים בודדים כדי ליצור מרקם קטיפתי למרק.

הכנת? כאן מדרגים
(419)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.