פאי שוקולד

פאי שוקולד, מתכון רומנטי, טעים ומהיר הכנה ליום האהבה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי שוקולד

המרכיבים ל 10:

  • ¾ 1 כוסות קמח
  • ¼ כוס קקאו
  • ¼ כפית מלח
  • 100 ג´ אבקת סוכר
  • 200 ג´ חמאה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה טרופה
המלית:
  • 250 שמנת מתוקה
  • ¼ כפית מלח
  • 250 ג´ שוקולד מריר קצוץ
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
לציפוי:
  • 100 ג´ שמנת מתוקה
  • 100 ג´ שוקולד מריר
  • 25 ג´ חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • מעט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבדים במעבד מזון את הקמח הקקאו והחמאה לתערובת פרורית, מוסיפים את הביצה ומעבדים לתערובת אחידה.

  • 02.

    עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל שעה.

  • 03.

    כעבור שעה מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית האפיה מכניסים למקפיא לחצי שעה.

  • 04.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הבצק ל 15 דקות הקלתית כמעט מוכנה.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 05.

    מוציאים לצינון ומורידים את הטמפרטורה ל 160 מעלות.

  • 06.

    המילית-

  • 07.

    בסיר קטן מרתיחים את השמנת יוצקים על השוקולד וממיסים תוך כדי ערבוב.

  • 08.

    מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב.

  • 09.

    יוצקים את המלית על הקלתית.

  • 10.

    מכניסים לתנור ל 25 דקות.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 11.

    המלית צריכה להיות מעט רוטטת היא תתייצב בקירור.

  • 12.

    לציפוי-

  • 13.

    מרתיחים שמנת מתוקה עד לרתיחה מערבבים מעד שהשוקולד נמס.

  • 14.

    מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לערבב עד שהחמאה נבלעת והתערובת מבריקה.

  • 15.

    מצננים 7 דקות ויוצקים על הטארט.

    טיימר מופעל

    00:07:00
  • 16.

    מעבירים לקירור- להגיש קר.

הכנת? כאן מדרגים
(1502)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.