מתכון גלילות חציל ממולא | השף הלבן

גלילות חציל ממולא

גלילי חצילים ממולאים – לאירוח מושלם וטעים

מאת: סיגל פונדיברידר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלילות חציל ממולא

המרכיבים למנות 8:

לחצילים:
  • 2 חצילים
  • כחצי כוס שמן זית
למילוי:
  • 50 גרם צנוברים
  • 5 כפות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 5 כפות פטה עיזים 16% "פיראוס"
  • מלח
  • פלפל
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • חלבון של ביצה
  • 2 כפות קמח
  • 5 כפות שמנת מתוקה 32%
לרוטב:
  • שמנת מתוקה 38%
  • שמנת מתוקה 10%
  • 10 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • מלח
  • 2 שיני שום כתושות.
  • פלפל
  • 30 גרם חמאה
  • 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

     פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ.

  • 02.

     מרפדים תבנית עם נייר אפיה ומסדרים את פרוסות החצילים.

  • 03.

     מורחים את החצילים בעזרת מברשת בשמן זית.

  • 04.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהחצילים מזהיבים - 15-20 דקות. (ניתן להכין זאת יום מראש).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב. מרתיחים על הגז ואאחר כך מבשלים עוד 5 דקות נוספות על אש קטנה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מערבבים את חומרי המילוי.

  • 07.

     שמים בקצה כל חציל כף מהמילוי ומגלגלים לגלילה. מסדרים בתבנית אפיה משומנת ומפזרים מעל פרמזן.

  • 08.

    שופכים מעל החצילים את הרוטב ואופים בתנור מחומם מראש ב-180 מעלות, 20 דקות או עד שמזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(54)