לביבות תירס
חגיגה לילדים! לביבות תירס קטנטנות וטעימות שישמחו את הקטנים וגם את הגדולים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים לכ-15 יחידות:
- 2 כפות קמח תירס
- 1 כף סוכר
- 1.5 כפיות אבקת אפיה
- קורט מלח
- 0.5 כוס חלב 3% "תנובה"
- 1 ביצה תנובה
- 2 כוסות גרגרי תירס מתוק של סנפרוסט
- שמן צמחי, לטיגון
- רוטב צ'ילי מתוק של אוליביה, להגשה
- 0.75 כוס קמח
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה, מניחים את הקמח, קמח תירס, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
-
02.
מוסיפים את החלב והביצה ובעזרת מטרפה מקציפים לבלילה אחידה. מוסיפים את גרגרי התירס ומערבבים.
-
03.
יוצקים למחבת או סיר עמוק שמן לטיגון בגובה 10 ס"מ ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם מטגנים את הלביבות בכמה סבבים: בעזרת כף גלידה או שתי כפות 'מפילים' בזהירות כדורים מהבלילה לסיר ומטגנים עד להזהבה, כ-1-2 דקות מכל צד. יש הקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי כדי שהלביבות לא יישרפו ומדי פעם להפוך את הכדורים לטיגון אחיד. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הלביבות לנייר סופג. מתבלים במעט מלח ומגישים חם לצד רוטב צ'ילי מתוק.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים