מתכון לצלי וייסבראטן חמוץ מתוק מעולה | השף הלבן

צלי וייסבראטן חמוץ מתוק

צלי טעים מתאים כמנה עיקרית

מאת: אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צלי וייסבראטן חמוץ מתוק

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1 ק"ג נתח וייסבראטן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • עלים מ- 1 ענף טימין/קורנית טרי
  • 4 כפות שמן
  • 2 גזרים קטנים קלופים קצוצים גס
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • ½ שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות סוכר חום
  • ½1 כוסות מים או מרק עוף
  • ½ כוס רכז רימונים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתבלים את הבשר במלח, פלפל וטימין/קורנית.

  • 02.

    מחממים שמן בסיר כבד, מכניסים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים את הירקות ומטגנים עד להשחמה.

  • 03.

    מוסיפים כוס מים או מרק עוף, סוכר ורכז רימונים ומבשלים כשעה ורבע עד שעה וחצי עד לריכוך הבשר. במהלך הצלייה הופכים את הנתח מדי פעם ומוזגים עליו מהנוזלים שבתחתית הסיר. באם חסרים נוזלים במהלך הבישול ניתן להוסיף מים או מרק עוף, טועמים ומתקנים תיבול.

  • 04.

    פורסים את הנתח ויוצקים מעל מהרוטב ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(223)