מתכון תפוח אדמה מוקרם נוסח שווצריה | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם נוסח שווצריה

תפוח אדמה מוקרם וממכר שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם נוסח שווצריה

המרכיבים ל מנות 4:

  • 5 תפוחי אדמה אדומים שטופים היטב
  • 1/2 כפית מלח שולחן
  • 1 כפית מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בינוניות
  • חופן גבינה "גליל-רוקפור" של תנובה, מגוררת גס
  • חופן פתיתי גאודה עמק
  • 2 כפות צנוברים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, חותכים שוב כל חצי לאורך. חותכים את הרבעים לאורכם כך שיווצרו 3 פרוסות בצורה סירה. בסוף החיתוך יהיו לפנינו 12 פרוסות תפוחי אדמה מאורכות.

  • 02.

    מרתיחים מים בסיר גדול בתוספת חצי כפית מלח.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

  • 04.

    לאחר רתיחת המים בסיר מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים ומבשלים ברתיחה קלה כ-5 דקות. מסננים במסננת גדולה ורחבה ומצננים מעט באוויר (לא בשטיפה מתחת למים).

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 05.

    מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית רחבה ובוזקים מעליהם כפית מלח גס, 2 כפות שמן זית, קורט פלפל שחור גרוס וקוביות פלפל אדום ומערבבים היטב.

  • 06.

    מעבירים לצליה בתנור במשך 30-35 דקות.

    טיימר מופעל

    00:35:00
  • 07.

    מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל כל תפוחי האדמה בצורה שווה את הגבינות המגוררות ומחזירים לתנור להמסת הגבינות ולהשחמה קלה.

  • 08.

    מוציאים מן התנור, מפזרים צנוברים קלויים ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(53)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.