המרכיבים ל20 מנות:
- 1 כף חמאה
- 1 כף שמן זית
- 2 קישואים בינוניים מרוסקים גס
- 1 כרישה פרוסה לפרוסות דקות
- 1 שן שום מעוכה
- 8 ביצים טרופות
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת
- 40 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 כף פולנטה (קמח תירס)
- 2 כפיות עלי נענע טריים קצוצים
- מלח
- פלפל
לזריה
- 1 כף פולנטה
- 2 כפות גבינת פטה מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים מחבת טפלון במעט שמן זית.
-
02.
בסיר קטן ממיסים את החמאה ושארית השמן, מאדים את הכרישה, הקישואים והשום, תוך כדי ערבוב, מכסים ומבשלים עד שהירקות מתרככים, מורידים מהאש ומצננים.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמנת מתוקה, גבינת פרמזן, גבינת פטה וכף פולנטה, מוסיפים את הירקות, את הנענע הטרייה ומתבלים בפלפל ומעט מלח.
-
04.
מחממים את מחבת הטפלון על האש ויוצקים לתוכה את בלילת הביצים והירקות. מפזרים מלמעלה כף פולנטה ופרורי גבינת פטה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות.
-
05.
אופים כ 40 דקות או עד שהביצים מתייצבות ומשחימות.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים וקורצים לבבות בעזרת החותכן. מגישים חם, פושר או קר.
הכנת? כאן מדרגים