מתכון מרק עשיר של עוף, חיטה וירקות | השף הלבן

מרק עשיר של עוף, חיטה וירקות

מרק עשיר ומזין, שופע כל טוב

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק עשיר של עוף, חיטה וירקות

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 5 קישואים
  • 4 גזרים, קלופים
  • 1 בצל לבן, קלוף
  • 1 קולרבי בינוני
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • 1 כוס פטרוזיליה, חתוכה גס
  • 1/3 כוס שמיר, חתוך גס
  • 5 שוקי עוף
  • 1 עגבנייה גדולה בשלה
  • 3 כפות שמן זית
  • צ'ילי גרוס יבש
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כפית קמח לבן
  • 1/2 כוס חיטה שטופה במים קרים ומסוננת
  • מים
  • מלח
  • 1 כפית תבלין חווייג' למרק
  • פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופו הכנה: 

  • 02.

    חותכים את הירקות לקוביות בינוניות.

  • 03.

    מחממים בסיר 3 כפות שמן זית וצולים את העוף בתיבול של 2 קורט צ'ילי גרוס יבש והרוזמרין, מוסיפים את כל הירקות למעט הפטרוזיליה והשמיר ומניחים לצלייה של 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מוסיפים כף גדושה רסק עגבניות וצולים תוך ערבוב, מוסיפים כפית קמח לבן ואת החיטה השטופה ומערבבים כדקה.

  • 05.

    מוסיפים מים בגובה 5 ס"מ מעל הירקות והעוף. מתבלים ב-3 קורט מלח, מעט פלפל שחור טחון, כפית חוויג' למרק ומערבבים. מרתיחים את המרק ומנמיכים את החום להמשך רתיחה עדינה מאוד.

  • 06.

    לאחר 10 דקות של בישול ברתיחה עדינה מסירים בעזרת מצקת את שכבת השומן העדינה שנוצרת מעל פני המים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    ממשיכים לבשל עוד 30 דקות לערך.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה ומבשלים עוד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מוציאים את שוקי העוף, מצננים מעט על צלחת רחבה ומפרקים את הבשר מהעצם. חותכים את בשר העוף מעט גס, מחזירים למרק ומערבבים.

  • 10.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(253)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.