קרואסון - מתכון מנצח למאפה הצרפתי | השף הלבן

קרואסון

מתכון שלב אחד שלב להכנת קרואסון בהכנה ביתית מבצק שמרים טריים עם קמח, חלב וחמאה. ממליצים להכין כמות כפולה כי פשוט אי אפשר להספיק לאכול אותם

מאת: מור סעד
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קרואסון

המרכיבים למנות 4:

  • 500 גרם קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 ורבע כוס חלב פושר
  • 400 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    את השמרים ממיסים ב-1 כוס חלב פושר. מניחים למשך 10 דקות עד שמתחילות להופיע בועות על פני החלב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    במיקסר בעזרת וו לישה מערבלים קמח סוכר ומלח. מוסיפים את השמרים ואת החלב הנותר. ממשיכים בעיבוד הבצק עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הקערה - מכסים בניילון נצמד למשך שעה עד שעה וחצי.

  • 03.

    מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת הידיים ומכניסים למקרר ל-30 דקות. לאחר מכן מוציאים מהמקרר ומרדדים לריבוע גדול.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מניחים באמצע הריבוע את קוביות החמאה. מכסים את החמאה בשולי הבצק כך שנוצרת צורת מעטפה. עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקרר לשעה.

  • 05.

    מקמחים משטח עבודה, מסירים את הניילון הנצמד ומרדדים בעזרת מערוך למלבן באורך של 30 ס"מ וברוחב של 15 ס"מ. לאחר הרידוד מתחילים עם הקצה הימני, מקפלים אותו על החלק האמצעי, ואת הקצה השמאלי מקפלים מעל שניהם כך שתיווצרנה שלוש שכבות. מכניסים למקרר ל-30 דקות. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול 3 פעמים. בפעם הרביעית מרדדים לעיגול כמה שיותר גדול.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    חותכים משולשים ומגלגלים אותם לחצי סהר, מהחלק הרחב של המשולש אל החלק הצר שלו. מורחים בביצה טרופה את חצאי הסהר ואופים במשך 40 דקות בחום של 200 מעלות או עד שהם מזהיבים יפה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(166)