מתכון רולדת פרג | השף הלבן

רולדת פרג

רולדת פרג מדהימה ומושלמת לאירוח

מאת: רחל אלהרר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רולדת פרג

המרכיבים ל מנות 3:

לבצק:
  • 5 כוסות וחצי קמח לבן
  • כוס וחצי חלב חמים
  • כף וחצי שמרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 4 כפות סוכר
למלית:
  • 300 גרם פרג טחון טרי
  • כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 4 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון גדול
  • גרידה מלימון גדול
  • חופן צימוקים
לעיטור:
  • חלמון
  • שתי כפות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

     בקערה גדולה (או קערת המיקסר) מערבבים את כל חומרי הבצק היבשים למעט המלח.

  • 02.

    מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

  • 03.

    כאשר הבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את המלח ולשים כעשר דקות נוספות - עד לקבלת בצק גמיש ורך.

  • 04.

    מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.

  • 05.

    בסיר בינוני מכינים סירופ עם המים, הדבש והסוכר. כאשר הסוכר נמס, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומבשלים כחמש דקות.

  • 06.

    לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ולפותחים כל חלק לעלה גדול - ברוחב התבנית.

  • 07.

    מורחים על כל עלה שליש ממלית הפרג ומגלגלים לרולדה.

  • 08.

    מורחים על כל רולדה מתערובת החלמון ומים ומתפיחים את הרולדות בשנית.

  • 09.

    אופים את הרולדות כעשרים וחמש דקות. מצננים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(51)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.