מתכון טארט חלב | השף הלבן

טארט חלב

טארט גבינה חגיגי

מאת: נעמי אבליוביץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טארט חלב
צילום: נעמי אבליוביץ עיצוב: נעמיאבליוביץ

המרכיבים ל 6 מנות/ תבנית בקוטר 22 ס"מ:

  • 1 בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר
  • 1/2 ליטר חלב 3% של תנובה
  • 40 גרם חמאה של תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות קמח
  • 2.5 כפות קורנפלור
  • קורט מלח
  • 2 ביצים, מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קינמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 03.

    מרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בבצק ואופים באפייה עיוורת עד להזהבה, כ-15 דקות, מוציאים ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    שומרים ½ כוס חלב בצד, את יתר החלב מניחים בסיר בינוני יחד עם החמאה ומביאים לרתיחה עדינה.

  • 05.

    בינתיים, בקערה נפרדת, מניחים סוכר, קמח, קורנפלור, 2 חלמונים, קורט מלח ואת ½ כוס החלב ששמרתם בצד ומערבבים לתערובת חלקה וסמיכה.

  • 06.

    בקערה נקייה, מניחים את החלבונים ומקציפים לפסגות רכות.

  • 07.

    כשהחלב רתח, מערבבים פנימה את הוניל, יוצקים מחצית מהנוזל החם לתערובת הקמח תוך כדי ערבוב, מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 08.

    מביאים את התערובת לרתיחה שניה תוך כדי ערבוב מתמשך, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-4 דקות מבלי להפסיק לערבוב, עד שמתקבל קרם חלק וסמיך.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 09.

     מניחים לקרם להתקרר כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 10.

    מקפלים את החלבונים המוקצפים לקרם עד לתערובת אחידה.

  • 11.

    יוצקים את הקרם לתבנית ומפדרים עם קינמון.

  • 12.

     אופים בתנור 20-25 דקות. הנה גם מתכון לטירופיטה טארט גבינה דבש וצנוברים

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(375)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.