קציצות ברוטב שילדים אוהבים
קציצות בקר ועוף שיש בתוכן מגוון גדול של ירקות ומתאימות במיוחד לטעמם של ילדים.
							בשרי
							סוג מתכון
						
					
							עד 40 דק
							זמן הכנה
						
					
							בינונית
							רמת מיומנות
						
					
המרכיבים ל 30 קציצות:
									עיסת הקציצות (ללא טיגון):
								
															- 300 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
 - 200 גרם בשר עוף טחון
 - 1 ביצה
 - 2-1 קישואים קטנים מגורדים דק וסחוטים
 - 1 בצל גדול קצוץ דק וסחוט מנוזלים
 - 2 שיני שום כתושות
 - 4-3 כפות פירורי לחם
 - 1/2 שקית אבקת אפייה
 - 2-1 כפות רסק עגבניות
 - 1 כף מיונז
 - 1/2 כפית פלפל שחור
 - 1 כפית פפריקה מתוקה
 - 1 כפית תבלין גריל עוף
 - 2-1 כפיות מלח
 - 1/2 כפית סוכר
 
									לרוטב הירקות:
								
															- 2 כפות שמן לטיגון
 - 1 בצל גדול קצוץ
 - 2 גזרים קלופים ופרוסים
 - 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
 - 1 קישוא בינוני פרוס
 - 1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
 - 1 כוס קוביות דלעת
 - 4-3 כוסות ציר עוף או ציר ירקות
 - 3-2 כפות רסק עגבניות
 - 2 שיני שום כתושות
 - מלח ופלפל
 - 1/2 כפית סוכר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מערבבים היטב את מרכיבי עיסת הקציצות. מכסים ומקררים שעה-שעתיים כדי שהעיסה תתייצב.
 - 
								02.
								
מכינים את רוטב הירקות. מחממים את השמן בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים היטב.
 - 
								03.
								
מוסיפים לסיר 4-3 כוסות ציר עוף, רסק עגבניות ושום. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מביאים לרתיחה.
 - 
								04.
								
בידיים רטובות צרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג-פונג (או בצורת קבבונים). מוסיפים את הקציצות לרוטב הירקות הרותח, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות מעל להבה נמוכה.
טיימר מופעל
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									

