המרכיבים ל4 מנות:
- 300 גרם פילה סלמון נקי מעצמות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מירין (יין אורז, ניתן להשיג במרכולים ובחנויות מתמחות)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות עירית קצוצה
- 1.5 כף מיץ לימון טרי
הוראות הכנה:
-
01.
הוראות הכנה למתכון:
-
02.
בעזרת סכין חלקה, צרה וחדה מאוד פורסים את פילה הדג לכיוון הזנב, לפרוסות בזווית של 45 מעלות בעובי דק - 2-4 מילימטר. כשמגיעים לעור מסובבים את הסכין כלפי חוץ כך שהעור לא ישאר מחובר לפרוסת הדג אותה פורסים.
-
03.
מניחים את הפרוסות ישירות על צלחת ההגשה כמניפה עדינה.
-
04.
בצלוחית טורפים היטב שמן זית, מירין, מיץ לימון טרי וקורט קטן של פלפל שחור גרוס .
-
05.
בעזרת כפית יוצקים מעט מהתחמיץ מעל הדג ומעל בוזקים מלח גס ומעט עירית קצוצה.
-
06.
מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים