מתכון רוטב שמנת לפסטה | השף הלבן

רוטב שמנת לפסטה

רוטב שמנת קל הכנה, מתאים ליציקה על מנת ספגטי או אורז או פתיתים או לאכול אותו ישר מהסיר

מאת: אלדר רוזנברג
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רוטב שמנת לפסטה

המרכיבים ל 10 מנות:

  • שני בצלים בינוניים
  • שני מיכלי שמנת לבישול 10% השף הלבן
  • 1/4 כוס חלב
  • שתי פרוסות של גבינה צהובה
לתיבול:
  • אבקת מרק פטריות
  • זנגוויל
  • אבקת שום
  • מלח
  • אורגנו
  • פלפל לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, שופכים את השמנת ואת החלב לתוך הסיר.

  • 02.

     שמים על אש נמוכה, מוסיפים גבינה צהובה, שמים פלפל לבן זנגוויל מלח ואבקת מרק פטריות, מוסיפים קצת אבקת שום, בוחשים על אש קטנה כמעט 5 דקות נוספות. כשהבלילה על סף הביעבוע, מכבים את האש ונותנים לרוטב להתקרר.  

    טיימר מופעל
    00:05:00

הידעת?

יש מעט מאוד מאכלים בעולם אהובים יותר מהפסטה האיטלקית המוכרת. היופי בפסטה היא שמדובר בעולם שלם עם אינספור רטבים, תוספות ומרקמים שונים. בתוך העולם המגוון הזה ישנן מנות שהפופולריות שלהן שנייה רק לטעם המפנק שלהן. אחת מאותן מנות היא פסטת שמנת. המתכון הבא לרוטב שמנת, חמאה ושום (ניתן כמובן גם להוסיף פטריות) מתאים לכל מנת פסטה. מתכון קל להכנה ועשיר בטעם שכדאי לאמץ לארוחות ערב משפחתיות עם סוג הפסטה האהוב עליכם.

הכנת? כאן מדרגים
(47)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.