מרק עגבניות קרמי
מרק חלק, קטיפתי, בטעם חמצמץ ומרענן, במיוחד לחורף קר, מומלץ לארוחות ערב בהן כולם מתקבצים יחד סביב השולחן

המרכיבים ל 6-8 מנות:
- 50 גרם חמאת "תנובה"
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 עגבנייה גדולה קצוצה
- 1 כף סוכר
- 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- 500 מ"ל מים מינרליים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 גביע שמנת "תנובה" 15%
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנהף
-
02.
מכינים את המרק: ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה, מוסיפים בצל ומאדים כ-4 דקות. מוסיפים שום, עגבנייה קצוצה וסוכר ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
טיימר מופעל
-
03.
טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. מוסיפים שמנת לבישול ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
-
04.
מגישים: מביאים את המרק לסף רתיחה. יוצקים לקערות, מוסיפים כפית שמנת לכל מנה וזורים פלפל שחור גרוסעוד מתכונים למרק ניתן למצוא בקטגורית מרקים