כנפיים ברוטב צ'ילי - מתכון טעים וקליל | השף הלבן

כנפיים ברוטב צ'ילי

כנפי עוף ברוטב בר-בי-קיו הן התחלה נחמדה לארוחת בשרים בבית או מחוצה לו.

מאת: עומרי עוז יופה
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כנפיים ברוטב צ'ילי

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1 ק"ג כנפי עוף טריות
  • שמן לטיגון עמוק
להגשה:
  • חצי כוס (150 גרם) רוטב ברביקיו מוכן או רוטב צ'ילי חריף מתוק
  • 1 בצל אדום, פרוס לטבעות
  • מעט פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים ומנקים היטב את כנפי העוף. בעזרת סכין חדה או מספרי מטבח חוצים את הכנפיים לשני "פולקעס" מיניאטוריים.

  • 02.

    מחממים את השמן בסיר או בצ'יפסר ומטגנים את הכנפיים במשך כ- 8 דקות, עד שהן מזהיבות ומבושלות עד העצם.מניחים על צלחת עם נייר סופג לספיגת השמן.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מעבירים את הכנפיים המטוגנות לקערה ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים לציפוי אחיד.

  • 04.

    מחממים היטב מחבת ברזל או מחבת כבדה אחרת.

  • 05.

    מפזרים על התחתית טבעות בצל ומעל את הכנפיים והרוטב.

  • 06.

    מטגנים את הכנפיים בתוך הרוטב טיגון קצר, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד עם המחבת.  

הכנת? כאן מדרגים
(543)