עוף בתנור בשקית קוקי
ככה תכינו עוף בטעם חלומי: מתכון פשוט לעוף בתנור עם תפוחי אדמה בשקית קוקי
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 1 עוף שלם וטרי עם העור, מנוקה היטב (אפשר לבקש מהקצב לנקות)
- 12 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחצויים לחצאים
- 2-3 שיני שום פרוס דק
- חצי כוס שמן קנולה =4-5 כפות שמן זית.
- 1.1/4 כפות מתבלין התטוסקנה
- שתי כפות פפריקה מרוקאית בשמן. [מתבליני מימון]
- חצי כוס מים
- קורט מלח.
- שקית קוקי גדולה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש תנור ל-250 מעלות, כאשר התנור מכוון לחום מלמעלה ומלמטה ובמצב טורבו.
-
02.
בקערה מערבבים את שמן הזית, שמן הקנולה, השום, טוסקנה, המים, המלח והפפריקה, ומערבבים היטב עד קבלת משרה אחיד.
-
03.
משפשפים את העוף בחצי מכמות המשרה, מקפידים לשפשף מתחת לעור.
-
04.
מכניסים לשקית הקוקי מחצית מכמות התפו"א עם שתי כפות מהמשרה, מכניסים את העוף השלם ואת שארית תפוחי האדמה ומעל יוצקים את כל שארית המשרה הנותר.
-
05.
סוגרים היטב את שקית הקוקי ועושים לה "מסאז'": משפשפים אותה בשתי הידיים בכדי שהמשרה יצפה את כל התפו"א.
-
06.
מניחים את השקית בתבנית עמוקה, כדי שאם תיקרע במהלך האפיה לא יתלכלך התנור כולו.
-
07.
אופים במשך שעה, קורעים את שקית הקוקי וממשיכים לאפות לעוד 15 דקות או חצי שעה נוספת עד שמתקבלת שכבה קריספית בעוף ובתפו"א כמו בצ'יפס בצבע זהוב שזוף.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים מהתנור, מעבירים לקערת הגשה. ניתן להגיש בתוספת אורז לבן [בסמאטי הודי] עם צמוקים ושקדיםהערה: אפשר לשמור במקרר עם המשרה בתוך שקית הקוקי, לילה לפני האפיה בתנור.