מתכון סקונס מתוקים - היישר מאנגליה! | השף הלבן

סקונס מתוקים

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים – טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד – העיקר שיהיה מתוק

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סקונס מתוקים

המרכיבים ל30 סקונס:

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
לזיגוג:
  • 3-2 כפות חלב תנובה
  • סוכר
לממרח גבינה מתוק:
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 2 כפות סוכר
  • 5 כפות דבש
  • 1 מיכל (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • תוכן ממקל וניל אחד
להגשה:
  • ריבת תפוזים, תות, שזיפים וכד’

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    אופים את העוגיות: מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר בקערה. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים שמנת ולשים לבצק יציב.

  • 03.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 5 ס”מ.

  • 04.

    מניחים את העיגולים בתבנית במרחק של כ-3 ס”מ זה מזה. מורחים אותם בחלב, מפזרים סוכר ואופים 20-15 דקות, או עד שהמאפים משחימים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מכינים ממרח גבינה ומגישים: מקציפים חמאה עם סוכר ודבש כ-7 דקות, עד שהחמאה הופכת קצפת אוורירית. מקפלים פנימה גבינה, קליפת תפוז ווניל ומעבירים לקערות קטנות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

    מגישים את הסקונס לצד ממרח הגבינה והריבות. טיפ: את הסקונס אוכלים ביום האפייה. אם נשאר, מכינים מהם טוסט.

הכנת? כאן מדרגים
(87)