מתכון תבשיל קינואה, בשר טחון וירקות | השף הלבן

תבשיל קינואה, בשר טחון וירקות

תבשיל שהוא ארוחה מלאה

מאת: רחלי זוסימן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל קינואה, בשר טחון וירקות

המרכיבים ל7 מנות:

  • 1 בצל גדול
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 קישוא
  • 1 בטטה קטנה
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קארי
  • 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 2 כוסות קינואה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן, לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצל. קולפים ושוטפים את שורש הפטרוזיליה, הבטטה והקישוא, וחותכים לקוביות קטנות. שוטפים את גבעולי הסלרי וחותכים לקוביות קטנות.

  • 02.

    מחממים שמן בסיר רחב (הכי נוח - בסוטאז') ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הירקות ואת הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב במזלג, עד שהבשר משנה את צבעו לחום. יש להקפיד שאין חלקים וורודים.

  • 03.

    מוסיפים פטרוזיליה, שום ותבלינים. מערבבים. מוסיפים את הקינואה ומטגנים ביחד 2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים. מכסים ומבשלים עד שהמים נספגים והקינואה מבושלת.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    סוגרים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד עוד 5 דקות. מתקנים תיבול, אם צריך.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(235)