תבשיל קינואה, בשר טחון וירקות
תבשיל שהוא ארוחה מלאה
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל7 מנות:
- 1 בצל גדול
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 קישוא
- 1 בטטה קטנה
- 2 גבעולי סלרי
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קארי
- 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
- 2 כוסות קינואה
- 3 כוסות מים רותחים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן, לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את הבצל. קולפים ושוטפים את שורש הפטרוזיליה, הבטטה והקישוא, וחותכים לקוביות קטנות. שוטפים את גבעולי הסלרי וחותכים לקוביות קטנות.
-
02.
מחממים שמן בסיר רחב (הכי נוח - בסוטאז') ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הירקות ואת הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב במזלג, עד שהבשר משנה את צבעו לחום. יש להקפיד שאין חלקים וורודים.
-
03.
מוסיפים פטרוזיליה, שום ותבלינים. מערבבים. מוסיפים את הקינואה ומטגנים ביחד 2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים. מכסים ומבשלים עד שהמים נספגים והקינואה מבושלת.
טיימר מופעל
-
04.
סוגרים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד עוד 5 דקות. מתקנים תיבול, אם צריך.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים