קרפים במילוי קצפת שוקולד
קרפ מפנק שניתן להגיש בכל אירוע, קינוח שילדים אוהבים במיוחד
המרכיבים ל8 מנות:
- סירופ שוקולד
- 5 ביצים
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כוס קמח מצה
- 2 כפות שקדים טחונים
- 1/2 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות שמן
- 1/2 1 כוסות חלב
- שוקולד מריר / לבן של כרמית
- 1 שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
- 2 כפות סוכר
- תוספת אפשרית - דובדבנים מסוכרים חתוכים לרבעים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה טורפים ביצים, חלב ושמן. בקערה נוספת מנפים קמח,סוכר ומלח.מוסיפים לקמח שקדים טחונים ומערבבים. מוזגים את התערובת הנוזלית לקמח במזיגה איטית תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד לחצי שעה. לאחר מכן, מחממים מחבת עם מעט שמן. לאחר שהמחבת התחממה מוזגים בעזרת מצקת כמות קטנה אך כזו שתכסה את שטח המחבת. משטחים בעזרת ידית המחבת את התערובת ומטגנים קלות עד לקבלת בועות. הופכים בעזרת מרית לצד השני ושוב מטגנים קלות (עד לקבלת צבע זהבהב עדין). מוציאים את הקרפ ומניחים על צלחת ריקה וממשיכים בתהליך הכנת הקרפים את יתרת התערובת. יש לצנן את הקרפים ובינתיים אפשר להכין המילוי. ממיסים במיקרו שוקולד מריר/לבן ומניחים לצנון. מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר עד לקצף יציב. מוסיפים את השוקולד ומקציפים במהירות נמוכה עד לאחוד התערובת. חוצים דובדבנים לרבעים ומתחילים במלאכת מילוי הקרפים. לוקחים קרפ ובמרכזו מניחים כף גדושה של תערובת הקצפת והשוקולד ומפזרים מעט דובדבנים. סוגרים את הקרף ומגלגלים. אפשר לקשט מעל עם סירופ שוקולד.