עוגת פיסטוק
עוגה בחושה נפלאה בזיגוג מיוחד עם תפוזים
המרכיבים ל10 מנות/ תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- ¾ כוס פיסטוקים מקולפים, ללא מלח, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
- 1 כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/3 כוס חלב 3% "תנובה"
- ¼ כפית תמצית וניל
- 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
- ¾ כוס סוכר
- 3 ביצים טריות
- קליפה מגוררת מ-1 תפוז
- 100 גרם אבקת סוכר
- ½ 1 כפות מיץ תפוזים
- חופן פיסטוקים מקולפים, ללא מלח, קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה, משמנים ומקמחים את הדפנות.
-
03.
מניחים את הפיסטוקים במעבד מזון וטוחנים לקמח גס, כ-40 שניות. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח ומעבדים לתערובת אחידה.
-
04.
בקערית קטנה, מניחים את החלב ותמצית הווניל ומערבבים.
-
05.
בקערת מיקסר, מניחים את החמאה הרכה והסוכר ומקציפים לקרם בהיר ואוורירי, כ-2 דקות. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין ביצה אחת לשנייה. תוך כדי ערבול במהירות בינונית, מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והחלב, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
טיימר מופעל
-
06.
יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. אופים בתנור עד שהעוגה זהובה ותפוחה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-35 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
טיימר מופעל
-
07.
כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הזיגוג: מניחים את אבקת הסוכר בקערה, מוסיפים את מיץ התפוזים ובעזרת כפית מערבבים לציפוי סמיך. אם צריך, מוסיפים מיץ או אבקת סוכר. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים להתקשות כ - 30 דקות לפני ההגשה.
טיימר מופעל