עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד וקצפת
ענבל רובין משתפת אותנו במתכון לעוגת שוקולד יפיפייה וחגיגית.

המרכיבים ל 25-15 פרוסות:
- 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
- 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
- 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 4 ביצים
- כפית תמצית וניל
- 220 מ"ל שמנת מתוקה (כוס פחות כף וחצי)
- 300 גרם שוקולד מריר
- 120 גרם שוקולד מריר
- 120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
- 120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
- 2 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל - 180 מעלות. להכנת העוגה:
-
02.
על באן מרי ממיסים את השוקולד המריר ומניחים בצד לקירור.
-
03.
בקערה גדולה מערבבים את היבשים: קמח ואבקת אפייה.
-
04.
מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת קרם חלק (כ- 5 דקות).
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הווניל וממשיכים לעבד במהירות בינונית.
-
06.
עוצרים את פעולת המיקסר ומכניסים את תערובת הקמח ואת השמנת לסירוגין, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח.
-
07.
עוצרים שוב את המיקסר ומוסיפים לתערובת את השוקולד המומס. מעבדים עוד כ-30 שניות עד לאיחוד הבלילה.
-
08.
משמנים את התבנית ושופכים את הבלילה לתבנית.
-
09.
מכניסים לתנור לאפייה של כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא לח מן העוגה. להכנת הגנאש:
טיימר מופעל
-
10.
שוברים לתוך קערה את השוקולד המריר לקוביות.
-
11.
מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים אותה מעל השוקולד.
-
12.
ממתינים כ-2 דקות, מערבבים ונותנים לגנאש להתקרר. להכנת הקצפת:
טיימר מופעל
-
13.
לקערת המיקסר שופכים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף במהירות גבוהה כדקה.
-
14.
מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
-
15.
מעבירים לשקית זילוף עם הצנתר הרצוי. להרכבת העוגה:
-
16.
לאחר שהעוגה התקררה חותכים אותה ל-2 חלקים.
-
17.
בחלק הראשון מזלפים את הקצפת ושופכים עם כף מהגנאש על העוגה (בשביל שהגנאש לא יישפך מחוץ לעוגה מזלפים את הקצפת בקצוות העוגה).
-
18.
סוגרים את העוגה עם החלק העליון ומצפים גם אותו בגנאש. מעטרים מעל בקצפת.