גנאש שוקולד - עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד מושלם | השף הלבן

עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד וקצפת

ענבל רובין משתפת אותנו במתכון לעוגת שוקולד יפיפייה וחגיגית.

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד וקצפת

המרכיבים ל 25-15 פרוסות:

לעוגה:
  • 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 4 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 220 מ"ל שמנת מתוקה (כוס פחות כף וחצי)
  • 300 גרם שוקולד מריר
לגנאש:
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
לקצפת:
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
  • 2 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל - 180 מעלות. להכנת העוגה:

  • 02.

    על באן מרי ממיסים את השוקולד המריר ומניחים בצד לקירור.

  • 03.

     בקערה גדולה מערבבים את היבשים: קמח ואבקת אפייה.

  • 04.

     מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת קרם חלק (כ- 5 דקות).

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הווניל וממשיכים לעבד במהירות בינונית.

  • 06.

     עוצרים את פעולת המיקסר ומכניסים את תערובת הקמח ואת השמנת לסירוגין, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח.

  • 07.

     עוצרים שוב את המיקסר ומוסיפים לתערובת את השוקולד המומס. מעבדים עוד כ-30 שניות עד לאיחוד הבלילה.

  • 08.

     משמנים את התבנית ושופכים את הבלילה לתבנית.

  • 09.

     מכניסים לתנור לאפייה של כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא לח מן העוגה. להכנת הגנאש:

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 10.

    שוברים לתוך קערה את השוקולד המריר לקוביות.

  • 11.

     מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים אותה מעל השוקולד.

  • 12.

     ממתינים כ-2 דקות, מערבבים ונותנים לגנאש להתקרר. להכנת הקצפת:

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 13.

     לקערת המיקסר שופכים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף במהירות גבוהה כדקה.

  • 14.

     מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 15.

     מעבירים לשקית זילוף עם הצנתר הרצוי. להרכבת העוגה:

  • 16.

     לאחר שהעוגה התקררה חותכים אותה ל-2 חלקים.

  • 17.

     בחלק הראשון מזלפים את הקצפת ושופכים עם כף מהגנאש על העוגה (בשביל שהגנאש לא יישפך מחוץ לעוגה מזלפים את הקצפת בקצוות העוגה).

  • 18.

     סוגרים את העוגה עם החלק העליון ומצפים גם אותו בגנאש. מעטרים מעל בקצפת.  

הכנת? כאן מדרגים
(509)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.