מתכון קינוח קצפת וריקוטה עם דובדבנים | השף הלבן

קינוח קצפת גבינה עם דובדבנים

קינוח מפנק שכולם יאהבו

מאת: חביבה טל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח קצפת גבינה עם דובדבנים

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 500 גרם גבינת כנען
  • 500 גרם שמנת מתוקה 38% (2 קופסאות)
  • 6-8 כפות סוכר או כמו סוכר
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות קורנפלור
למלית ורוטב:
  • 2 סלסלות דובדבנים
  • 3 כפות סוכר או כמו סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים את השמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מוציאים לקערת זכוכית, מכסים ומצננים.

  • 02.

    בקערת המיקסר שמים את הכנען, סוכר/כמוסוכר, מיץ לימון וקליפה, קורנפלור ומקציפים כדקה. מוסיפים את הקצפת ב-2-3 פעמים ומקציפים לתערובת אוורירית. שומרים במקרר עד להרכבת המנות.

  • 03.

    מגלענים את כל הדובדבנים. מחצית שומרים בצד ומחצית שמים במעבד מזון יחד עם הסוכר/כמוסוכר והלימון וטוחנים לרוטב.

  • 04.

    הרכבת הקינוח:מכינים גביעי זכוכית יפים - בתחתית כל גביע שמים כ-3 דובדבנים, כף או שתיים מתערובת הריקוטה, רוטב דובדבנים ושוב כף או שתיים של הריקוטה וכך עד למעלה. מסיימים עם דובדבנים ורוטב.

  • 05.

    שומרים מכוסה בנייר נצמד במקרר עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(120)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.