מתכון תפו"א בשמנת ופטריות | השף הלבן

תפו"א בשמנת ופטריות

תפוחי אדמה ברוטב שמנת עם פטריות, מנה מנצחת לארוחת הערב

מאת: אביב לביא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפו

המרכיבים ל7 מנות:

  • 10 תפוחי אדמה חצי מבושלים קלופים ופרוסים לפרוסות של 2 סמ"מ.
  • 1 מיכל שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 1 בצל (חתוך לקוביות בינוניות)
  • מעט חמאה
  • 1 קופסת שימורי פטריות או פטריות טריות
  • חצי כפית שטוחה פלפל שחור
  • רבע כפית שטוחה אגוז מוסקט
  • כפית שטוחה אבקת מרק
  • כף שטוחה מלח
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת של עמק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסדרים בתבנית  את תפוחי האדמה כך שיהיו בצורה עומדת אחד לצד השני.

  • 02.

    מטגנים את הבצל עם החמאה עד להזהבה יפה ומוסיפים את הפטריות. מטגנים כ-5 דקות ולשים בצד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    בתוך קערה גדולה שופכים את מיכל השמנת לבישול ואת התבלינים ומתקנים לפי הצורך. את כל התערובת שופכים על תפו"א, מעל שמים את הגבינה הצהובה ולבסוף את הפטריות המטוגנות בחמאה ובצל.

  • 04.

    מכניסים לתנור כחצי שעה חשוף ולאחר מכאן לעוד חצי שעה מכוסה. 

הכנת? כאן מדרגים
(106)