מאפינס שוקולד עם סוכריות צבעוניות
מהיר וקל להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נטלי לוין
עיצוב: נטלי לוין
המרכיבים ל20 יחידות:
למאפינס:
- 3 ביצים
- 300 גרם (כוס וחצי) סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 200 מ"ל (1 כוס) שמן
- 400 מ"ל (2 מיכלים) שמנת חמוצה "תנובה"
- 70 גרם (1/2 כוס) קקאו
- 210 גרם (כוס וחצי) קמח
- 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
- 50-100 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
לקישוט:
- סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
-
03.
בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
-
04.
מוסיפים שמן ושמנת חמוצה וטורפים עד שאחיד.
-
05.
מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וכהה.
-
06.
מעבירים את התערובת לשקעים וממלאים עד לגובה של כ-2/3 משפת השקע.
-
07.
מפזרים מעט שוקולד צ'יפס מעל כל מאפין.
-
08.
אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
טיימר מופעל
-
09.
מצננים בטמפרטורת החדר.
-
10.
ציפוי: בקערה קטנה שמים שוקולד קצוץ ושמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על הכיריים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
-
11.
טובלים את החלק העליון של כל מאפין בציפוי השוקולד, מפזרים סוכריות צבעוניות ומגישים
הכנת? כאן מדרגים