חמין מיוחד - מתכון טעים להפליא | השף הלבן

חמין מיוחד

מתלבטים מה להכין לשבת בצהריים? השף הלבן מציע לכם מתכון לחמין מיוחד!

מאת: שלי מחרז
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
חמין מיוחד

המרכיבים ל מתאים ל-8 סועדים:

  • 1 שקית אפיה
  • 1/2 קילו בשר לחמין (חתוך לחתיכות קטנות)
  • 16-18 תפוחי אדמה קטנים
  • 1 כוס חומוס גרגירים
  • 1 כוס שעועית מעורבת
  • 1 בצל
  • 8 שיני שום
  • 8 ביצים
  • 1 חבילה ג'חנון אפוי (מוכן)
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 14 כפות גדושות של סוכר חום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כוס חיטה

הוראות הכנה:

  • 01.

    הקדמה: על מנת שהחמין יצא טעים ע"פ המתכון יש להשתמש בסיר חשמלי ולהפעילו על מקסימום חום במשך 6 השעות הראשונות ואח"כ למשך הלילה על חום נמוך.רצוי להתחיל את ההכנה בשעה 16:00-17:00 על מנת שהחמין יהיה מוכן לצהרי יום המחרת.

  • 02.

    מרתיחים את החומוס יחד עם השעועית פעמיים לפחות ולשפוך את התכולה לאחר שטיפה לסיר החשמלי.

  • 03.

    מוסיפים את כוס השמן לסיר, 2 כפות פפריקה מתוקה, 2 כפות גדושות של מרק עוף, את כפית המלח, כפית הפלפל השחור, חצי כפית הכמון ואת 14 הכפות של הסוכר החום על השעועית.

  • 04.

    מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד של השעועית והחומוס יחד עם המצרכים שנוספו.

  • 05.

    מיישרים בתחתית הסיר את השעועית והחומוס ואז לפזר את 8 שיני השום בצורה אחידה על התערובת.

  • 06.

    לוקחים את הבצל השלם לאחר קילוף השכבות העליונות ולשים אותו על התערובת באחת מדפנות הסיר.

  • 07.

    מפזרים את חתיכות הבשר על התערובת

  • 08.

    לוקחים את החיטה, לשטוף אותה ולעטוף אותה בשקית האפיה, את השקית יחד עם החיטה יש להניח על תערובת גרגירי החומוס והחיטה באחת מדפנות הסיר.

  • 09.

    מפזרים את תפוחי האדמה מעל הבשר.

  • 10.

    מוספים את הביצים כפי שהם על תפוחי האדמה.

  • 11.

     מרתיחים קומקום שלם עם מים ולצקת את המים הרותחים על התערובת עד לשפה העליונה של הסיר ולכיסוי הביצים.

  • 12.

    משאירים את הסיר על מקסימום חום כ-6 שעות עד לאידוי חלקי של המים ולאחר מכן להעביר אותו למצב Low.

  • 13.

     עם העברה למצב Low לוקחים את הג'חנון האפוי (מוכן מהקופסה) ולחלק 4 יחידות ג'חנון ל-4 חתיכות קטנות ומפזרים אותם מעל הביצים ובסמוך להם.

  • 14.

     בשעות הבוקר המוקדמות בודקים את כמות המים בסיר, ובמידת הצורך מוסיפים כוס מים רותחים.

  • 15.

    הערה: החמין לא צריך להיות ספוג במים אך גם לא יבש מדי

הכנת? כאן מדרגים
(338)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.