מתכון אגסים ביין ממולאים שלל גבינות | השף הלבן

אגסים ביין ממולאים שלל גבינות

מעדן מפנק, ללקק את האצבעות

מאת: נחמה פנחס
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אגסים ביין ממולאים שלל גבינות

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 2 אגסים מוצקים
  • 4 כפות גבינת רוקפור מגורדת
  • 3 כפות גבינת שמנת
  • 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 3 כפות גבינת העמק
  • יין אדום מתוק לכיסוי האגסים בסיר
  • 2 יחידות מסמרי ציפורן

הוראות הכנה:

  • 01.

     מערבבים את גבינת הרוקפור עם גבינת השמנת וגבינת הפרמזן.

  • 02.

     מקלפים את האגסים, חוצים אותם ומוציאים את הליבה בעזרת כף כדורים קטנה (כף פריזיאן).

  • 03.

     בסיר בינוני מכסים את האגסים ביין ומפזרים 6 יחידות מסמרי ציפורן. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כחצי שעה עד שהאגסים רכים, אך לא רכים מידי. משאירים בסיר עם היין לפחות עוד 4 שעות, כדי שהאגסים יספגו את הצבע האדמדם.

  • 04.

     מסננים (את היין אפשר לשמור אחר כך במקרר), מיבשים וממלאים בתערובת הגבינות.

  • 05.

     משמנים קלות נייר אפייה, מניחים על תבנית ואופים בחום של 180 מעלות, עד שהמילוי מזהיב. מגישים פושר או קר.

הכנת? כאן מדרגים
(64)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.