מתכון תבשיל שייטל בשלוש פטריות | השף הלבן

תבשיל שייטל בשלוש פטריות

מתלבטים מה לבשל השבת? בואו לנסות תבשיל בקר עסיסי ועשיר בטעמים

מאת: אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל שייטל בשלוש פטריות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 800 גרם קוביות שייטל "אדום אדום" בגודל של כ- 2 X 2 ס"מ
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם
  • 2 ענפי טימין/קורנית טרי
  • 1 כוס גבעולי סלרי אמריקאי חתוך באורך 11/2 ס"מ
  • כוס מים או מרק עוף
הפטריות:
  • ½1 סלסלות פטריות שמפניון חצויות
  • 1 סלסלת פטריות ירדן חצויות
  • 1 סלסלת פטריות פורטבלו (חורש) פרוסות גס
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר כבד, מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.

  • 02.

    מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה. מתבלים, מוסיפים את הסלרי והנוזלים ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה כשעה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.

  • 04.

    מטגנים במחבת גדולה חמה מאד, את הפטריות (כל סוג בנפרד ולהשתדל בכמות קטנה בכל פעם) עד להשחמה, מתבלים ומוסיפים לתבשיל. ממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מוסיפים את הבצל הירוק ומתקנים תיבול.

הכנת? כאן מדרגים
(138)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.