המטבח האיטלקי נוחת בישראל
אם נתוודה על האמת, המטבח האיטלקי הוא אחד מהמשובחים ביותר בעולם. משהו בטעמי הפסטה העטופה ברוטב, הפיצה החמה שזה עתה יצאה מהתנור או הקינוחים מטריפי החושים לא מאפשרים להתעלם מהם ואנו חוזרים אליהם שוב ושוב. אלו מאכלים שלא יימאסו לעולם שיש בהם משהו מנחם וחמים, ולמרות שמוצאם ממדינה אחרת אימצנו אותם אלינו באהבה גדולה. אז מה בעצם מרכיב את המטבח האיטלקי?

ברוסקטות במגוון טעמים
מנת פתיחה קלילה ומדהימה שניתן להכין בקלות ובמגוון טעמים היא הברוסקטה שהיא למעשה פרוסת בגט קלויה ועליה ניתן להרכיב מגוון תוספות. הברוסקטה האיטלקית הקלאסית היא גם הפשוטה ביותר. נחתוך עגבנייה קלופה לקוביות קטנות ונוסיף בזיליקום טרי קצוץ, שמן זית, מלח ופלפל ואת הסלט הקטן הזה נפזר על באגט קלוי. אפשר לזלף מעל הבאגט כמה טיפות חומץ בלסמי. הכי טוב להכין את הברוסקטה כחצי שעה מראש כד שהבאגט יספוג את הלחות והטעמים של העגבנייה.
פיצה פיצה פיצה
אין מספיק מילים לתאר את התענוג בלאכול פיצה חמה ישירות מהתנור עם גבינה מותכת ורוטב עגבניות מטובל היטב. כל מתכון לפיצה יתחיל בהכנת בצק. את הבצק אפשר להניח בצד להתפחה או להשתמש בו מיד. על הבצק נמרח רוטב עגבניות נהדר, נערבב עגבניות מרוסקות אפשר אפילו מקופסת שימורים עם מעט סוכר, אבקת שום, מלח, פלפל ומעט תבלין חריף רק בשביל הטעם. על הרוטב נפזר גבינת מוצרלה מגורדת ומעל הכל תוספות כיד הדמיון הטובה והטעם האישי – טבעות זיתים, פטריות פרוסות, רצועות בצל חי או מטוגן, תירס, רצועות גמבה קלויה, טונה, אנשובי ועוד מגוון אפשרויות טעימות.
ספגטי, פסטה ושלל צורות
אי אפשר לחשוב על אוכל איטלקי בלי לחשוב על פסטה. פטוצ'יני שטוח, פוזילי מקורזל או צורות מדליקות לילדים. פסטה תהיה תמיד מאכל מנחם ומרגיע. אפשר להגיש אותה עם רוטב עגבניות אדום – "נפוליטנה", ברוטב שמנת עם פטריות ובצל – "אלפרדו", רוטב חריף אש – "ארביאטה" או עם רוטב עגבניות ובשר – "בולונז". אפילו שמות הרטבים מצלצלים את השפה האיטלקית הנהדרת שנשמעת כמו שירה נעימה לאוזניים.
סלט קפרזה איטלקי מהמם
כמובן שאיטליה הביאה איתה גם מגוון סלטים צבעוניים וטריים בשילוב גבינות איטלקיות וניחוח של חו"ל. סלט קפרזה מקסים בפשטותו ועדין למראה עם טעם חלומי נהדר. להכנתו ניקח עגבניות שרי ועדיף בכמה צבעים ונפרוס אותן לחצי לרוחבן. ניקח כדור גדול של גבינת מוצרלה, אם כי גם כדורים קטנים אישיים ימלאו את התפקיד נהדר, נקרע אותו בידיים לפיסות לא גדולות בהרבה מהעגבניות ונפזר מעל העגבניות. נוסיף כמה עלי בזיליקום שטופים וטריים ומעל נזלף שמן זית וחומץ בלסמי, מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. סלט נהדר ואביבי שמתאים גם לאירוח.
ריזוטו עדין ונקי
גם את הריזוטו ייבאנו מאיטליה, התאהבנו בו והוא חלק בלתי נפרד מהמטבח שלנו. ההכנה שלו פשוטה אם כי זו מנה הדורשת התעסקות ותשומת לב. מנת ריזוטו קלאסית היא ריזוטו פטריות. נתחיל בטיגון פרוסות דקות של בצל ופטריות טריות בחמאה. לאחר כמה דקות נוסיף אורז עגול ומצקת של מים חמים או ציר ירקות. נערבב, ניתן לאורז לספוג את המים ונוסיף מצקת נוספת וחוזר חלילה עד שהאורז מרגיש חצי מוכן. הנגיסה שלו צריכה להרגיש לא רכה מידי שכן אז הוא בושל מעבר לזמן הנדרש, אך גם לא קשה מידי ולא אכיל ואז יש להוסיף עוד מצקת. כאשר האורז מוכן מוסיפים לו שמנת מתוקה וגבינת פרמז'ן מגורדת, מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. זו מנה חלומית.
קנולי עם מסקרפונה
אחד הקינוחים המזוהים ביותר עם איטליה הוא הקנולי. זה קינוח מושחת וטעים להפליא שאי אפשר לוותר עליו אם הוא מוגש לשולחן. הכנת הקנולי היא אומנות של ממש ואפשר להכינו מטוגן או אפוי. להכנה קלה בבית אפשר לקנות צינורות קנולי מוכנים ולבשלם במים רותחים דקה קצרה אחת, להספיג ולהעבירם לטיגון קצר בשמן עמוק. את הקנולי המוכנים מגלגלים בצלחת עם סוכר וקינמון וממתינים עד שיתקררו. בינתיים מכינים מלית של שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, פודינג וניל ותמצית וניל וכאשר הקנולי מתקררים מזלפים לתוכם את התערובת. מעדן אמיתי.
איטליה הביאה לנו טעמים רבים, מאכלים מנחמים, שילובים מדהימים של גבינות עם בצקים שאנו נהנים מהם כל העת. המאכלים האיטלקיים קלים להכנה ותוך זמן קצר ניתן להכין ארוחה איטלקית מושלמת ממנת הפתיחה ועד לקינוח.
